Vraag en het is gegeven van Esther & Jerry Hicks (Wet van aantrekking)

Een stukje van de DVD:

Je bent bronenergie in een fysiek lichaam. Als je iets vraagt is het niet alleen altijd gegeven. De bronenergie wordt je innerlijk wezen. Je moet daarmee in harmonie blijven of je gaat je slecht voelen. Je voelt je vaak slecht en geeft daar dan iedereen de schuld van. Je voelt je niet goed omdat je gedachten van dit moment, de woorden die je spreekt, de dingen die je nu doet zorgen voor een andere vibratie, een ander ritme. Je kunt je radio niet afstemmen op één zender en het signaal van ’n andere zender ontvangen. De frequentie moet kloppen. Je kunt niet zeggen: Ik heb geen geld, ik ben niet waardig, ik moet het beter doen. Dit komt niet overeen met wat de Bronenergie denkt: Je bent wel waardig, je kunt alles krijgen wat je wilt, jouw universum draait om jou, je bent een schepper, waardig, liefde. Alles staat klaar voor je.

Het werkt zo: Het universum bestaan uit vibraties. Uitsluiting bestaat niet in dit universum. Alles draait om aantrekking. Dus als je iets ziet en je zegt er “ja” tegen dan stem je je vibraties erop af. Als je “nee” zegt gebeurt hetzelfde. Je trekt dan dingen aan die je niet wilt hebben. Jullie vechten tegen drugs, aids, armoede, terrorisme, kanker en al die problemen groeien omdat jullie aandacht ze volgens de wet van aantrekking naar je toe halen. De wet van aantrekking regelt dit alles.

Het is een soort van vergrootglas, dat alles versterkt waar jij je aandacht op richt. De wet van aantrekking reageert op de Totale Jij. Het is een universele wet die reageert op wie je werkelijk bent. Dit eeuwige wezen dat al langer rondwaart dan jij je kun beseffen. Jullie zijn verheven wezens, geniale en goddelijke wezens. Als de wet van aantrekking reageert, op dat wat je geworden bent snappen jullie wat dat betekent?

Het leven leert je dat onbeschoftheid niet leuk is, aardig zijn is fijner. Als je ergens weinig van hebt, dan wil je meer. Je ben gegroeid door alle ervaringen. De Bronenergie is een optelsom van al je ervaringen. Het is goedheid, er is alleen een stroom van wel-zijn. Je zoekt niet naar een schakelaar die de kamer donker maakt. Je drukt niet op een knop en duisternis verbergt ’t licht. Er is een lichtbron die je kunt weigeren, geen bron van duisternis. Er is geen bron van kwaad of ziekte. Er is alleen een stroom van wel-zijn. Daarmee ben je in harmonie of niet.

http://www.vraagenhetisgegeven.nl/