Verhalen 5


Tweelingstraal/ Ziel/ Vlam.. …. Of hoe je het ook allemaal bewoorden kan, mijn ontmoeting met J was in elk geval voor mij heel bijzonder. En ik weet niet of ik dit verhaal op dit moment eigenlijk wel wil delen, maar ergens voelt het wel zo.
Dus laat ik maar bij het begin van onze ontmoeting beginnen.

Pin me nu even niet vast op de precieze datums, maar het was ergens september of oktober 2011 toen ik een deeltijd opleiding natuurgeneeskunde van 4 jaar begon.

Enerzijds begon ik deze cursus, omdat ik genezen was van mijn eczeem door met voeding wat anders te proberen en anderzijds om mijn huwelijk te ontvluchten, want ik zat in een huwelijkscrisis.

Een van deze eerste dagen liep ik door de gang van de school en daar kwam ik J tegen, mijn ogen vonden haar ogen en wat er toen met mij gebeurde in die ene seconde, zijn met geen woorden te beschrijven en ik vroeg me af of zij dat ook zo ervaren had.( Later bleek van niet, maar zij had de Zielsherkenning later ).

Ik heb nog vaak gekeken of ik haar zag, maar helaas. Totdat we uiteindelijk in 2012 elkaar tegen kwamen op een gezamenlijke begrafenis en naast elkaar aan de koffietafel zaten. Hier zei zij: “ Ik herken jou “. ( Later heeft ze gezegd, dat ze toen bedoelde, ik herkende je Ziel ).
Ik weet niet of ik toen al met de scheiding bezig was of alleen in mijn hoofd. Maar goed J was niet de aanleiding voor de scheiding.

J vertelde me, dat ze eigenlijk klaar was met haar opleiding, maar dat er waarschijnlijk nog een 3de jaar achter kwam, mits genoeg deelnemers.
Deze ging gelukkig door, ondanks te weinig deelnemers. Mooi hoe dingen op Zielsniveau werken.

Niet dat ik haar hierna veel zag op school, maar uiteindelijk via facebook meer contact gekregen, uiteindelijk in het voorjaar 2013 tijdens een pauze op school met elkaar afgesproken. Ergens voelde het niet goed om af te spreken, want zij was immers getrouwd, maar goed uiteindelijk nog een tweede keer afgesproken zonder bij bedoelingen, maar uiteindelijk konden we de Zielen niet meer negeren en de energie stroomde behoorlijk tussen ons.

J had nog, voordat er nog meer plaats vond tussen haar en mij, haar man verteld dat zij haar Twin had leren kennen en hij had hier wel vrede mee, want hij had deze ervaring zelf gehad, allen er toen verder niet zo veel mee gedaan gezien hun privé omstandigheden destijds. Nu was het anders en hij gaf ons onze zegen.
( Krachtige Ziel en persoonlijkheid als je dat kan opbrengen zo en er toch een heel gezinsleven door verbroken wordt. Twee jonge dochters eentje van 7j en eentje van 4,5j ).

Uiteindelijk vrij snel besloten om samen te gaan wonen, want het voelde allemaal zo super goed en ook de omstandigheden boden dat zo, echter na een tijdje kwamen de gebruikelijke problemen naar voren van aantrekken en afstoten met behoorlijk wat ruzies.

In 2014 met elkaar getrouwd en wat zou ik deze bruiloft nu achteraf toch anders hebben gedaan, maar goed het is wat het is en in onze hoofden zijn we ook te vaak in angst gaan zitten in plaats van in de liefde.


In 2017 hebben we na de zoveelste crisis besloten om toch maar te gaan scheiden, waarschijnlijk was de Ziel het hier niet helemaal mee eens want J komt twee straten verder te wonen in een toegewezen huurwoning en we blijven toch de liefde voor elkaar voelen, wat resulteerde in een LAT relatie. Waar ik wel nog moeite mee heb, is dat ik het jammer vind, dat ik het gezinsleven niet waar heb kunnen maken. Waar ik op de een of andere manier toch naar verlangde. En voel me hier ook nog wel wat schuldig over ten opzichte van haar kinderen en haar Ex man. Maar goed, dit toch maar proberen los te laten en begint ook wel te lukken, het is wat het is of was.

Nu geen idee wat de laatste maanden ( sinds mei 2018 ) allemaal is gebeurd en wat de bedoeling is op Zielsniveau.

De verandering vond plaats rond 10 mei, hier zijn we ’s avonds samen nog wat gaan drinken en J breekt in tranen uit en houdt het niet meer vol de relatie die we hadden en om eerlijk te zijn voelde de LAT relatie ook wel op de een of andere manier vreemd aan. ( Helaas nooit over gehad, wat we van de relatie vonden of voelden en ik zelf bleef ook vast houden aan onze band die we hadden en hoe bijzonder het was hoe we bij elkaar waren gekomen. We hadden misschien toch beter even helemaal kunnen breken en even de tijd voor ons eigen moeten nemen).
Voor haar waarschijnlijk ook en dat ze het daarom ook niet meer vol hield, of dat er toch al op de een of andere manier al een andere man in haar leven was, maar dat blijft voor mij nog even gist werk. Ik heb hier mijn eigen ervaring/ gevoel in.

J wilde vanaf 10 mei 2018 breken en ik zei: “ neem je tijd en als je wil, mijn deur staat altijd open”. Zij reageerde, dat ze dit waarschijnlijk niet nog eens ging proberen, maar de dag erna toch weer contact via app en we gaan vriendschappelijk verder.

J was erg met bewustzijn bezig en ik had zoiets het komt allemaal wel, ( De ene keer wat meer met bewustzijn dan de andere keer, maar stond nu voor mij op een laag pitje).

Omdat ze op zoek was naar antwoorden ( misschien omdat er toch al gevoelens waren voor iemand anders ) ging ze op 13 mei 2018 bij een mevrouw langs welke readings gaf. Hier kreeg ze wel wat van antwoorden, maar of ze hier alle antwoorden heeft gekregen of dat hier nog net meer verwarring door is ontstaan, ik weet het niet, maakt ook even niet zo veel uit.

Na haar reading op 13 mei stond J behoorlijk open en voelde veel energie door zich heen stromen voornamelijk de kruin chakra.

Op 26 mei had ze met een vriendin afgesproken om naar een workshop te gaan en ik moet even aannemen dat dit waar was, ondanks alles wat zich daarna heeft afgespeeld tussen ons. Ik kan alleen op dit moment de dingen vertellen zoals ik ze heb gevoeld en heb gezien.

Op 26 mei, had ik wel al het gevoel dat er een man bij J in de nabijheid was. Toen ze ‘s avonds nog even bij mij was, leek het wel net of er een mannelijke gedaante achter haar liep, rood/grijze geruite blouse en beige broek.
Ik dacht nog wat heeft J zich opgelopen, maar er verder geen aandacht aan besteed.

30 mei kreeg ik een app; “ ik blijf vandaag thuis werken” en ik kreeg het gevoel dat er mannelijk bezoek zou gaan komen. ( nog geen bevestiging van gehad en krijg ik misschien ook nooit, maar moet aannemen dat mijn gevoel klopt, iets wat ik ook nog moet leren om op het gevoel te vertrouwen ).

1 juni appje “ik ben in Aken en zit in de auto te wachten tot de regen voorbij is” en ook nu weer het gevoel dat er een man bij haar is. ( nog geen bevestiging van gehad en krijg ik misschien ook nooit, maar moet aannemen dat mijn gevoel klopt, iets wat ik ook nog moet leren om op het gevoel te vertrouwen ).

’s Avonds ga ik nog even bij J op bezoek en zij vraagt of ik niks zie aan haar.
Ik wilde eigenlijk zeggen; “Je bent verliefd, maar dacht, dat gaat ze toch ontkennen”.

Op 5 juni wijzigde ze haar app profiel foto, best een mooie foto, alleen had ze zoals ik het benoem een halsband om. ( Een brede stoffen of leren band met edelstenen ). En ik dacht; “zo, nu is ze echt gevangen”.

Op 8 juni ’s avonds voor mij heel vreemd gevoel wat ik niet plaatsen kon, maar nu achteraf zal ik het maar omschrijven als een gevoel van energetisch afgescheiden worden van elkaar, waarschijnlijk waren ze toen al die avond bij elkaar, gevoel trok 9 juni weer wat weg, maar op 10 juni nam dit weer toe en ook toen waren ze bij elkaar.( nog geen bevestiging van gehad en krijg ik misschien ook nooit, maar moet aannemen dat mijn gevoel klopt, iets wat ik ook nog moet leren om op gevoel te vertrouwen ).

Op 11 juni houd ik het niet meer vol en wil het contact nu helemaal gaan verbreken met J, want ik werd gek van dat gevoel en vraag of ze de laatste spullen die nog bij mij lagen wil komen halen. Ook nu had ze die band weer om en ik vroeg; “wie heeft jou eigenlijk gevangen genomen”, maar kreeg geen antwoord. En nog wat enkele andere dingen, welke ik nu niet allemaal ga benoemen.

Ik kreeg ’s avonds wel nog een appje dat ze hoopt dat ik er voor mezelf achter kom, maar dat ze me niet kan helpen nu. Na 16 juli weet ik ook waardoor, zoals ik het ervaar.

Op 17 juni haal ik ’s avonds mijn zoontje op bij zijn moeder en mijn zoontje vertelde me dat J op het schoolfeest was met een man, hierdoor viel er veel op zijn plaats.

Wat niet op zijn plaats viel was waarom ze me niks had verteld, we hadden verder op dat moment toch geen relatie, vriendschappelijk dan. Maar wilde ze het niet, bang voor de reactie of bang dat ze me zou kwetsen, of kon ze het niet.

( Zoals ik de dingen nu heb gezien en ik weet dat het bestaat, is deze man op haar open lijn gesprongen en heeft haar keel chakra geblokkeerd en ook een stuk van haar persoonlijkheid over genomen, deze ervaring heb ik namelijk zelf ook gehad in 2008 en merk het nu nog af en toe en steeds vaker, dat als je open staat er altijd mensen zullen zijn die gelijk inpluggen op je energie veld).
Dit stukje tussen haakjes werd me duidelijk vanaf 16 juli, nadat ik haar had gezien op een gezamenlijk festival op 14 juli, waarvan we niet van elkaar wisten dat we beide daar zouden zijn.

Op het festival zag ik haar op een meter of 7 bij mij vandaan voorbij lopen, ze liep ca 2 meter achter haar nieuwe vriend aan en ik vond haar niet echt stralen van geluk, tevens zag ik een onzichtbare dikke ketting lopen vanaf haar hals naar hem toe en dacht nog wat is dit, want dit soort dingen heb ik ook nog nooit zo gezien.
Ongeveer een weekje later zag ik haar ook in een winkel centrum en ook nu was mijn beleving dat ze er niet levenslustig uit zag en de energie volledig uit haar was.

Helaas is over energetische gevangenschap en/ of kooien weinig tot niks te vinden, maar het bestaat wel degelijk en ben er ook wel van overtuigd dat dit nu ook zo is gebeurd, de vraag is alleen, was dit nu een Zielen afspraak van ons of stom toeval, hoewel ik niet zo in toeval geloof, maar wat hier verder de bedoeling van is weet ik helaas nog niet. Ergens voelt het ook wel zo, dat J zich heeft opgeofferd, zodat ik kon groeien in mijn bewustzijn/ spiritualiteit.

Ik moet zeggen de periode vanaf 26 mei tot 24 augustus 2018 heb ik minder mooie dingen gevoeld en gezien, maar ook gelukkig mijn Ziel eens echt gevoeld en weer geleerd hoe het is om in je eigen kracht te staan en in je zelf te geloven, ondanks dat ik af en toe nog wel wankel, maar doorgaans heb ik een heel prettig gevoel en voel me ook wel gelukkig, want mijn Ziel heb ik nog nooit zo sterk gevoeld en hopelijk blijft dat ook zo.
Tevens heb ik ook in deze periode gevoeld dat onze verbinding er nog steeds is en hoe het voelt om te vergeven en hoe het is om onvoorwaardelijk lief te hebben.

En ik leer nu ook steeds meer het ego te herkennen, welke angst zaait, zegt dat sommige stukken niet kloppen en waar zijn, en ergens zou ik zelf ook wel zeggen, ik ben gek en sluit me maar op, maar ben er toch van overtuigd dat mijn stukken kloppen en dat ik het goed heb gevoeld en heb gezien en hopelijk ontwikkeld dit zich in de toekomst nog meer.

Maar ondanks dat het een vervelende ervaring lijkt, zijn er voor mij ook wel heel veel mooie dingen geweest.

Het minst mooie vind ik toch wel het idee dat mijn tweelingstraal energetisch gevangen is, maar accepteren dat dat haar stukje is, ik kan haar daar niet bij helpen helaas, tevens ben ik ook bang dat als ik het wel ga proberen er nog meer afstand zal gaan komen. Ondanks dat ze het vechten waard is.
Ik hoop in elk geval dat mijn tweelingstraal zich snel weet los te maken van deze energetisch gevangenschap, ze is een sterke Ziel met een sterke persoonlijkheid dus het zal haar uiteindelijk wel lukken en ergens lijkt ze er ook wel van te genieten van die nieuwe aandacht die ze nu heeft en het idee te hebben dat ze vrij is. ( Voor haar Ego is dat ook wel zo), ( Althans zo zie ik het ).

Of we in dit leven nog eens samen komen weet ik niet. Het voelt in elk geval nog niet klaar met elkaar, dus wat de Ziel(en) nog in petto hebben geen idee, we gaan het zien, maar ga er nog geen plannen over proberen te maken, hoewel mijn ego dit zo nu en dan wel probeert.

Of ik zelf nog aan een andere relatie zou beginnen, denk ik niet, ik heb het hoogste gevoeld en zou mezelf en een ander daarmee alleen maar te kort doen.
Maar goed je weet nooit wat op je pad komt.

Dit was het voor mijn gevoel wel wat ik kwijt wilde over mijn ervaringen hierin en soms twijfel ik ook wel of we wat van Twins zijn of dat we valse Twins zijn, want dit schijnt lastig zijn te herkennen. Maar het diepe gevoel zegt dat we wel degelijk echte Twins van elkaar zijn en dat hebben we ook vaak op spirituele beurzen te horen gekregen, dat er wel een speciale band was tussen ons twee, waarvan dus een keer ook de term tweelingstraal.

Met dank aan mijn Twin en mijn eigen Ziel dit stuk geschreven en mogen beleven en alle andere mensen die in dit proces betrokken zijn geweest.

Groetjes D.