Tweelingziel aantrekking en afstoting of ongezonde co-afhankelijkheid? Pas op voor het tweelingziellabel!

Velen zijn nu wanhopig op zoek naar hun tweelingziel en dus zijn ze angstvallig elke persoon die ze ontmoeten tegen hun eigen tweelingziel criteria aan het beoordelen. Deze mensen geloven dat het ontmoeten van je tweelingziel niet zozeer een kwestie is van goddelijke interventie omdat het een onvermijdelijkheid is, juist omdat ze ervan overtuigd zijn dat het slechts een kwestie van tijd is. En ja hoor, weldra zijn ze over hun oren verliefd op iemand waarvan ze beweren dat deze persoon hun tweelingziel is. Het gevaar hierbij is dat wanneer er later problemen ontstaan en ze bevinden zich in een disfunctionele relatie of een ongezonde, langdurig aan-uit situatie met deze persoon, in plaats van herevaluatie van de relatie voor wat deze waard is, klampen ze vast aan deze persoon en rechtvaardigen hun onderlinge gedrag onder het tweelingziel label.

Waar het om gaat in alle relaties is welk gevoel het je van binnen geeft en hoe het je verandert. Daarom zou ik willen beginnen met er op te wijzen dat als de relatie een negatieve invloed op je gevoel van eigenwaarde of je waardigheid heeft, of je het gevoel geeft waardeloos te zijn, of als er enige vorm van geweld of co-afhankelijkheid gaande is, dat je dan daarin niets te zoeken hebt. Bovendien, hoe mind-blowing de seks is, hoe intens de gevoelens ook zijn, dit is niet je tweelingziel.

Niet alleen is in dit soort verbintenissen blijven in het geheel niet gewenst, het zal ook schadelijk zijn voor je tweelingziel verbinding, indien deze voor jou is gepland. De co-afhankelijkheid en energetische, seksuele en emotionele akkoorden die je creëert met deze persoon zullen het erg moeilijk voor je maken om hen te verlaten als & wanneer je ware tweelingziel opduikt. Neem het aan van iemand die dit heeft meegemaakt. Maak het niet moeilijker dan het moet zijn door onaanvaardbaar gedrag door de vingers te zien.

Tweelingziel eenheden spelen niet op je ego; noch zijn ze gebaseerd op een co-afhankelijke of wanhopige liefde waar je niet buiten kunt leven. Ze komen niet met intense emotionele uitbarstingen en hoogte- en dieptepunten, maar eerder met een warm en wollig gevoel van “juistheid”, sereniteit en onvoorwaardelijke liefde, evenals een kalm weten dat er gewoon is.

Geduld is de sleutel

Persoonlijk denk ik dat het belangrijk is niet te trachten elke persoon die we ontmoeten als onze tweelingziel vroeg in de verbinding te labelen. Om dit te kunnen doen met zekerheid vereist dat je een diep inzicht en daadwerkelijke ervaring van de geestelijke, energetische, metafysische en goddelijke eigenschappen van deze zeer unieke verbinding hebt – en vaak kost dit tijd. Bovendien, om te beginnen, de tweelingziel verbinding staat voor andere ziel en hart-gecentreerde verbindingen en het te snel trekken van conclusies kan het moeilijker maken om weg te stappen van de verbinding wanneer gedragingen ongezond worden.

Over het algemeen zijn er vele tekenen en podia die duiden op een authentieke tweelingziel verbinding en informatie met betrekking daarop is op grote schaal beschikbaar op het internet. Elk van de “fasen” is goddelijk georkestreerd om ons voorbij een punt van bewustwording, acceptatie en overgave te brengen, die meer van de verbinding laat ontvouwen. De enige manier om het echt te weten is om door de verbinding te laten stromen en zijn doel te laten vervullen in ons leven in elke fase. Gedurende deze tijd worden de twee partners onzichtbaar bijeengehouden door een onverklaarbare innerlijke kracht die de wederzijdse genegenheid en onvoorwaardelijke liefde tussen de twee versterkt, ongeacht de afstand, fouten of gemaakte keuzes.

Als het moeilijk wordt …

Onze tweelingziel ontmoeten, wie we ook zijn, is een intense spirituele, mentale en emotionele wake-up call. Niet iedereen die zijn tweelingziel ontmoet is bewust op het spirituele pad of emotioneel volwassen genoeg om zoiets te verwerken. In een typische tweelingziel verbinding, raken na een intens gelukzalige maar korte tijd samen de tweelingzielen in een periode van crisis, waar oude patronen, angsten, onzekerheden naar de oppervlakte stijgen bij beide tweelingzielen. Maar – en dat is heel belangrijk – in plaats van vasthouden aan elkaar als in een ongezonde dynamiek, stoten de tweelingzielen elkaar energetisch af. Dit is een zeer belangrijke aanduiding voor een tweelingziel verbinding. Dit is ook waar het vaak genoemde “tweelingziel drama” oplaait.

De crisis en de test die de intense eerste fase volgt is een moeilijke en zware etappe voor alle tweelingzielen. Dit is waar beide tweelingzielen voelen dat de energie begint te veranderen en ze worden dan vaak getroffen door de vrees voor verlies van liefde of verlies van controle. Een of beide van de tweelingzielen zal beginnen zich terug te trekken, zich afstandelijk te gedragen, zichzelf tegen te spreken, proberen om de verbinding in gebruikelijke relatieterminologie te definiëren, terug te keren naar oude relaties, een nieuw iemand te ontmoeten etc. Dit verbijstert vooral de achtergebleven tweelingziel, omdat er geen teken of vermoeden van enige onverenigbaarheid of onenigheid is; geen alarmbellen rinkelen in de verte. De scheiding die volgt is onverklaarbaar en plotseling en zonder veel drama, ultimatums of enorme emotionele uitingen, daardoor dus een of beide tweelingzielen in ongeloof achterlatend, denkend dat het allemaal maar een droom was.

De energie van aantrekking en afstoting

Vaak is deze scheiding bezaaid met afwisselende perioden van aantrekking en afstoting. Dit kan een zeer intense tijd zijn, die ons het gevoel geeft krankzinnig te zijn, wanhopig kijkend naar onze tweeling en anderen voor antwoorden – en ja, zelfs de meest capabele, evenwichtige tweelingzielen treffen zichzelf handelend aan in emotionele, onlogische en ongebalanceerde manieren. Maar terwijl het erop lijkt dat het verlies, de wanhoop en het onbegrip in dit stadium gemakkelijk zou kunnen leiden tot mind games, emotionele chantage, bedreigingen, en ga zo maar door, is dit niet hoe tweelingzielen met elkaar omgaan, zelfs in de moeilijkste tijden.

Tweelingzielen dwingen of leggen zich niet op aan elkaar, stellen geen eisen en geven elkaar geen ultimatums, zelfs als ze dit hebben gedaan in het verleden in andere relaties. Het is gewoon niet in de aard van de dynamiek van de tweelingziel. Een van de eerste dingen die ik me herinner dat ik dacht toen ik mijn tweelingziel ontmoette was dat ik deze man nooit opzettelijk zou kunnen kwetsen. Ik geloof dat dit waar is: tweelingzielen doen elkaar nooit echt pijn, het is gewoon ondenkbaar. Jouw tweeling is er om je te helpen de liefde die je bent te ontdekken. Hoe kan dit ooit gebeuren door iemand die je behandelt als minder dan dat?

Wat er in plaats daarvan gebeurt is dat jullie energieën elkaar gewoon afstoten en al snel genoeg een scheiding tussen jullie maken, zonder echt te begrijpen waarom. Dit is precies de reden dat tweelingzielen niet lange tijd doorbrengen in vluchtige en tumultueuze relaties. Ze zouden gewoonweg niet lang genoeg elkaars krachten kunnen weerstaan, omdat elke onbalans hen uit elkaar zou duwen. Soms laten echt tweelingzielen zelfs in eerste instantie hun ware tweelingziel gaan op deze basis, omdat ondanks dat ze zo’n sterk gevoel hebben van een speciale band met deze persoon, ze voelen dat als het echt “The One” zou zijn, zij niet gescheiden zouden zijn in de eerste plaats, wat de redenen ook waren, maar zich juist aan elkaar zouden hebben vastgehouden voor het beste leven.

De onevenwichtigheid van de energieën is ook de reden waarom de tweelingen niet bij elkaar blijven hangen en elkaar helpen hun interne problemen op te lossen die benadrukt worden door de verbinding. Tweelingzielen maken niet hun handen vuil aan elkaar bij te staan in het zuiveringsproces van de bagage van het verleden, disfuncties en valse overtuigingen – dit is waarschijnlijk meer het werk van een karmische zielsverwant en het hogere Zelf van de tweelingzielen. Tweelingzielen kunnen alleen permanent bij elkaar komen zodra het enige dat ze nog hebben de liefde is die ze zijn, en daarom lijkt het dan ook dat de scheiding voor de meeste tweelingzielen onvermijdelijk is: het is de enige manier om de diepe veranderingen te bewerkstelligen die moeten gebeuren om de vereniging van de zielen in staat te stellen haar volledige potentieel te bereiken. In de tussentijd blijven de twee partners geestelijk en energetisch met elkaar verbonden, net zoals ze altijd zijn geweest.

Maar we kunnen niet wegblijven van elkaar!

Helaas zien sommigen de aantrekking en afstoting als een duidelijk teken van de tweelingziel verbinding; immers, als ze niet van je weg kunnen blijven en je kunt ook niet verder gaan, dan MOET het wel de tweelingziel verbinding zijn. Helaas is er veel steun op de forums van tweelingzielen voor deze instelling met vooral dames die elkaar wederzijds ondersteunen en elkaars verhalen versterken van hoe slecht hun tweelingziel hen behandelt. Naar mijn mening moeten we heel voorzichtig zijn in hoe ver we bereid zijn om onszelf te laten meesleuren in het rechtvaardigen van disfunctionele relatie patronen of zelfs het valideren van andermans ervaringen daarvan in relatie tot tweelingzielen – en wat precies onze reden is om dit te doen.

Terwijl sommige hiervan misschien wel echte tweelingzielen zijn is het belangrijk om hierin eerlijk met jezelf te zijn: is er een mogelijkheid dat je “verbinding” wordt gedreven door iets anders dan onvoorwaardelijke liefde en respect? Zijn er patronen van behoeftigheid, controle of de afhankelijkheid aan één of beide zijden? Misschien zijn ze teruggekeerd in een oude relatie of sms’en ze alleen als ze dronken zijn. Misschien negeren ze je wekenlang op het laatst. Misschien weet je dat ze oneerlijk zijn met je, maar ga jij blij door in de gedachte “zolang ze niet met iemand anders slapen”? Helpen ze je herinneren aan de “speciale band” elke keer dat je probeert om afstand te nemen van hen, waardoor ze je valse hoop geven, terwijl ze nog niet beschikbaar zijn of bereid zijn om naar voren te stappen? Hoewel het mogelijk is dat dit deel uitmaakt van het “tweelingziel drama”, zijn er ook tekenen van fundamentele menselijke dysfunctie en co-afhankelijkheid. Als dit gebeurt, dan is het niet relevant of dit nu je tweeling is of niet. Het is gewoon tijd om de cyclus te breken en verder te gaan.

Het doel van de aantrekking en afstoting

De aantrekking en afstoting heeft zijn eigen specifieke doel in de tweelingziel verbinding – en dit heeft niets te maken met de redenen achter het disfunctionele aan-uit patroon dat we vaak zien in relaties. In een tweelingziel verbinding is de aantrekking en afstoting bedoeld om je naar binnen te rijden om je eigen antwoorden van binnenuit te zoeken. Je tweelingziel ontmoeten is een garantie om je spiritueel te laten ontwaken, en dit is een andere zeer belangrijke aanduiding van een tweelingziel verbinding. Beide tweelingziel partners voelen zich positief veranderd door de verbinding, ongeacht wat de uitkomst is in dit stadium. De tweelingziel verbinding draait je naar binnen, spoort je aan om je beleving van liefde en relaties opnieuw te evalueren, zodat je alles in je leven in evenwicht brengt met je ontwaakte bewustzijn en herinnering, alles afstotend dat niet langer daarmee resoneert. Wat je op het einde vindt is je eigen heelheid als de liefde die je bent – in eenheid met je tweelingziel en God. Dus het uitstellen van je zelf-werk is slechts uitstel van je verbinding!

Een andere belangrijke aanduiding van een tweelingziel verbinding is de aanwezigheid van God of een hogere macht. Tweelingzielen delen een heilige liefde, die goddelijk is georkestreerd om beide tweelingzielen te perfectioneren en te transformeren van binnen naar buiten. Onze tweelingziel is onze gids naar het heil, naar de herinnering aan God en naar ons ultieme thuiskomen. Zij gebieden ons diepste eerbied, respect en liefde door gewoon hun onvolmaakte zelf te zijn en we zouden nooit iets willen doen dat ze minder doet voelen dan wat ze zijn. Ja, het is hartverscheurend als de timing niet goed is en de tweelingzielen elkaar blijven triggeren in lange periodes van scheiding, maar er is altijd slechts zoveel liefde daar, zoveel. Beiden weten intern dat op het juiste moment, de juiste omstandigheden, ze elkaar weer zullen vinden – en dat deze tijd zal komen, ze weten echter gewoon niet wanneer of hoe.

Creëer je het drama?

Het andere ding om te beseffen is dat we misschien zelf ons tweelingziel drama co-creëren. Met andere woorden, als we nog steeds geestelijk en emotioneel onvolwassen zijn, kunnen we in de slachtofferrol gaan zitten, in de overtuiging dat ze ons bewust iets aandoen, om ons pijn te doen en ons voor lief te nemen. Probeer je je tweelingziel verantwoordelijk te maken voor je eigen emotionele reacties op wat ze teweegbrengen in jou? Wees eerlijk. Als je je behoeftig voelt en wilt dat ze het tekort in jou opvullen, dan maakt het niet uit of dit je tweelingziel is. Zelfs als ze het zijn, ben je niet klaar voor een fysieke verbinding met hen. Zo eenvoudig is het. In plaats daarvan wordt je uitgenodigd om te genezen en te werken aan jezelf. Wat je zult leren is dat niemand anders verantwoordelijk is voor je gedachten en gevoelens of hoe je ze behandelt.

Soms zijn we zo bang ze te verliezen dat we compromissen doen aan onze eigen integriteit en gemoedsrust, en laten we ons geluk en stabiliteit bepalen door wat onze tweelingziel aan het doen is – of niet aan het doen is. Wees heel eerlijk met jezelf hier. Als je het tweelingziel label liet zakken en deze persoon zou je weg blijven pushen, je negeren, tegen je liegen, met iemand anders slapen, zou je nog zo aan hem blijven hangen? Zou je nog met hem willen zijn? Serieus, je antwoord hier moet wel nee zijn; anders heb je nog zo veel meer aan jezelf te werken dan ik je ooit zou kunnen vertellen.

Het is ook belangrijk om de bron van de pijn die je voelt te onderzoeken. Tweeling zielen dragen geen kwade wil tegen elkaar: ze zijn gewoon te nauw verbonden en ook spiritueel gevorderd om dat ooit te doen. Ja, de tweelingziel pijn kan ondraaglijk en verschrikkelijk zijn, maar het dient alleen maar om je hart te openen en je te leren om meer lief te hebben, je ziel of gevoelens van eigenwaarde niet te verpletteren. Meer nog, als je heel eerlijk bent met jezelf, zou je beseffen dat dat vreemde gedrag van je tweelingziel eigenlijk niets met jou heeft te maken, omdat de pijn tussen de tweelingzielen meestal ontstaat uit angst, externe omstandigheden en externe weerstand.

Wat het ook is, je tweelingziel zal nooit proberen je te dwingen, te manipuleren of te beïnvloeden, noch zal hij je een ultimatum geven. Op dezelfde manier, zullen tweelingzielen zich niet laten manipuleren. Zodra hun of jouw energie uit balans raakt, zoals wanneer men probeert de ander verantwoordelijk te maken voor zijn eigen onevenwichtigheden, zullen ze gewoon wegtrekken – en ze zullen geen keuze hebben. Zelfs als ze je tweelingziel zijn, zijn ze je niets verplicht. Ze zijn niet hier om je te helen – en je bent hier niet om hen te genezen of ze te helen. Als dit je tweelingziel is, kun je niet van hen verwachten om je interne werk voor je te doen. Toch zullen ze dezelfde liefde voelen, hebben ze dezelfde intense gevoelens en triggering als jij, en ze zullen hun eigen manier van omgang daarmee hebben. Het is niet een heel liefdevol iets om met de vinger te wijzen of hen kwalijk te nemen om slechts het beste te doen dat ze kunnen. Ik kan je verzekeren: wat je tweelingziel ook doet of zegt, hij wil niets anders dan het beste voor jouw ziel. Tweelingzielen willen dat je geluk hebt en ze geven echt om je. Dit betekent niet dat ze bij je zullen blijven of open blijven met je als ze door hun interne onrust gaan. Dit betekent niet dat ze zich verbinden met je onevenwichtige gedrag. Dus ja, er kan wat “drama” zijn, maar daaronder liggend is enorm respect en onvoorwaardelijke liefde voor elkaar.

Het belang van trouw blijven aan jezelf

Ongeacht het etiket op elke relatie is waar het uiteindelijk om gaat welk gevoel het je van binnen geeft en hoe het je verandert. Als je relatie je helpt te leren, te groeien en te genezen, waardoor je jezelf en je ego onder ogen zult zien en je geestelijk meer verlicht wordt, dan is dit waar je hoort te zijn op dit moment, ongeacht wie het is. Maar als blijkt dat de relatie eigenlijk allebei stopt met vorderingen op jullie individuele paden, bijvoorbeeld door je vast te houden in een vicieuze cirkel van aantrekking en afstoting, dan moet je deze persoon bevrijden, zelfs als ze je tweelingziel zijn – en vooral als ze je tweelingziel zijn. Je moet niet blijven hangen wanneer ze continu handelen op een manier die geen afspiegeling is van de prachtige schoonheid van hun ziel.

Blijf altijd trouw aan jezelf en zoek je eigen geluk en vervulling. Meer dan wat ook is de tweelingziel een reis terug naar het Zelf, en zodra je er bent, zul je zien dat het enige belangrijke is om in overeenstemming te zijn met je eigen ziel en met Gods plan voor je. Al het andere dat is bedoeld om te worden zal op zijn plek vallen. Laat nooit iemand je slecht behandelen in de naam van de liefde of onder het tweelingziel label, en probeer nooit om anderen aan te moedigen om dit te doen. Luister In plaats daarvan naar je intuïtie, bid en geef de uitkomst hiervan over aan een hogere kracht, of God.

Als het inderdaad je tweelingziel is dan zal je onvoorwaardelijke liefde voor hen je helpen hen te laten gaan. Ik zal niet zeggen dat het gemakkelijk zal zijn, maar je zal overleven – en je zal er sterker door zijn. Soms loslaten is precies wat de onvoorwaardelijke liefde voor je tweelingziel je eist om te doen, want alleen door ze los te laten zijn zij in staat om te groeien, om te rijpen, te ontwaken, om het “verlies” van jou te voelen, om door hun donkere nacht van de ziel te gaan, en om hun eigen heelheid te realiseren, die ze op hun beurt onvermijdelijk terug zal leiden naar jou.

Ware liefde keert altijd verheerlijkt naar ons terug en ergens in hun hart weten ware tweelingzielen dit – en dit verzacht de pijn. Vroeg of laat worden beide tweelingzielen met een keuze geconfronteerd, om ofwel in de pijn te blijven, of om terug te keren naar elkaar en de diepe liefde te aanschouwen. Iedereen, zelfs je tweelingziel, wil volledig geliefd worden en bekend zijn om zijn ware Zelf en niemand kan voor altijd weglopen van zichzelf. In de tussentijd, leef je leven vanuit een positie van acceptatie, overgave en onvoorwaardelijke liefde. Je zult er komen.

Bron: https://mirror-of-my-soul.com/2015/02/07/twin-flame-push-pull-vs-unhealthy-co-dependence-beware-of-the-twin-flame-label/