Meditatie: Transformeren kun je leren. Hart van Bewustzijn

Blokkades in ons energiesysteem zijn niets anders dan niet doorleefde emoties. Als we onze emoties niet doorvoelen, dan lopen we vast. Het geheim voor een stromend leven is onze energie zelf te laten stromen.
Emoties en gedachten, het is allemaal slechts energie die ontmoet wil worden. We hoeven er niet bang voor te zijn. Het kan oncomfortabel voelen, maar we kunnen het transformeren.

Het hart van bewustzijn:
Een hand ter hoogte van het hart in het midden, als je op de goede plek zit, dan voel je een opening aan de achterkant van je hand, een energie, een warmte. Deze plek heet het hart van bewustzijn. Dit is het hart van alles, dus niet je eigen hart. Deze plek transformeert alles wat je erin laat rusten.

Je kunt hierin emoties, fysieke spanningen of pijnen laten rusten. Maar ook oude patronen en beperkende overtuigingen.

Het gaat als volgt:
-je legt 1 hand net boven je schaambeen
-de andere hand op het hart van bewustzijn

Dan zeg je:
Alle …. Die ik nu voel,
Die stuur ik naar het hart van bewustzijn om het daar te laten rusten

Dan ga je met al je aandacht voelen wat er gebeurt. Je wacht tot je de stroom voelt stoppen. Probeer echt te ontmoeten wat gezien wil worden. Wees niet bang om te voelen, het is alleen maar energie die getransformeerd wil worden.

Daarna scan je door je hele lijf of je nog ergens iets van die energie voelt zitten. Je walst er met je aandacht door om het zachter/losser te maken. De losgekomen energie stuur je alsnog naar het hart van bewustzijn.

Dan kijk je naar het volgende wat zich aan dient en ruim je dat op. Voel je niet meer spontaan iets opkomen, dan doe je aan spot checking. Je gaat met je aandacht door je hele lijf om te voelen of er ergens een energie vastzit. Die ruim je dan ook op.

Juist waar het oncomfortabel voelt, daar is winst te behalen. Dat wil echt gezien worden. Lukt het je niet om iets op te ruimen, kijk of er een beperkende overtuiging of een oud patroon onder zit wat opgeruimd wil worden. Dan kun je daarna makkelijker het eerst geziene opruimen.

Hoe vaker je dit doet, hoe schoner je energie wordt en hoe meer je gaat stromen. Als je energie stroomt, dan stroomt je leven.

Probeer er regelmaat in aan te brengen om je systeem steeds schoner te krijgen. Liefst elke dag. Lukt het een paar dagen niet , dan pak je het daarna weer hoop.