Losmaken (tweelingzielen)

Me losmaken van mijn tweelingziel gaat gepaard met een gevoel van ongenoegen. Alles is met elkaar verbonden en de verbinding met je tweelingziel is hierin de sterkste die er is. Het was de enige keuze die ik had omdat onze energie nu niet matcht. En de verbinding die hij wil komt niet overeen met die van mij. En wat Jennifer zegt klopt, ik begeef me op een level wat hij niet wil bereiken. Niet nu althans. Ik sprak er deze week met Ben over omdat ik ‘last’ heb van de huidige situatie. Hij zei dat het er op leek dat mijn tweelingziel aan het puberen is. Zich afzet tegen de verbinding zoals een puber dat kan doen tegen zijn ouders en de maatschappij. Het stemt me verdrietig ons steeds verder uit elkaar te zien groeien op aards niveau. Ik ben zo aan het veranderen dat hij niet eens meer weet wie ik ben. Hoe ik mijn dagen vul met het opzoeken van de stilte, wandelend, lezend, mezelf onderzoekend. Ik leef niet alleen anders, ik eet ook anders. Kortom ik ben veel bewuster. De reden waarom ik hier op aarde ben wordt steeds duidelijker en ik volg ons doel. Want dat is ook wat me verdrietig maakt, ik ben het nu alleen aan het doen terwijl hij naast me hoort te staan. Hij doet er zo zijn best voor de verbinding uit de weg te gaan, dat zijn levensstijl haaks op die van mij staat.

En het is niet zo dat ik hem dacht te kennen. Ik ken hem ook, ik weet hoe zijn ziel in elkaar steekt. Ik weet dat zijn ziel het weet hoe het zit. En ik weet ook dat zijn ego het nu niet toe laat. Raar eigenlijk dat je lyrisch bent op de ziel maar de persoon zelf niet trekt. Ik vraag me de laatste tijd telkens af waarom het me niet lukt onvoorwaardelijk van hem te houden. Dat lukt me dus wel, ik houd onvoorwaardelijk van zijn ziel. En zoals ik 5 jaar geleden van iemand geleerd heb. Lieve … ik houd van jou maar ik kan het gedrag wat je vertoont niet accepteren. Dat is zoals het is.

————————————————————————————————————

Ons losmaken is moeilijk wanneer onze emoties verstrengeld raken met de energie die we loslaten. Wanneer iemand het heel duidelijk maakt dat ze niet in jouw leven kunnen zijn, ofwel door hun gedrag ofwel door jouw besef dat de verbinding je niet op een vervullende manier dient, is het omdat jullie energieën niet matchen. Ze willen misschien verbinding maken met jou op een manier die voor jou niet mogelijk is, of jij wil dat ze op een level zijn dat ze niet kunnen bereiken. In beide gevallen is het een energetisch proces, en je kan meer vrede hebben wanneer je de emoties en je eigen gevoel van verplichting over deze problemen kan loslaten, en de energetische uitwisseling kan begrijpen die er gebeurt, want die maakt uit hoe we al dan niet verbinding maken met mensen.

Het is heel ongemakkelijk voor iemand op een energetische frequentie te blijven die niet afgelijnd is op de zijne. Denk maar aan hoe ongemakkelijk je je voelt wanneer je in de buurt bent van mensen met wie je geen verbinding kan maken. Zij voelen hetzelfde over jou en jouw energie. We kunnen wel geloven dat we het kunnen oplossen, healen, aanpassen of omgaan met de onbalans, maar we kunnen dat echt niet, omdat de andere persoon zowel de energetische onbalans als zodanig dient te herkennen, en de keuze dient te maken om hun eigen energie te veranderen. Soms gebeurt dat, andere keren niet.

Jouw geschenk aan hen is hen het potentieel van een andere energie te tonen. Hun geschenk aan jou is je te bevrijden van het karma dat je met hen deelt, wat ze doen wanneer ze voor jou kiezen, of jou, je geschenk en de energie afwijzen.

We verbinden ons met mensen voor een doel dat iedereen dient, gewoonlijk op verschillende manieren. Als je te maken hebt met mensen die een uitdaging zijn, dan bied je hen een kans die ze niet kunnen naar waarde schatten, en maak jij een eind aan deze karmische verplichting. Het karma in deze situaties heeft gewoonlijk te maken met engagement dat we naar anderen toe hebben, met het hen nog maar eens een kans te geven om te handelen of te zijn op manieren die volgens ons goed zijn voor hen, of die hun leven op een of andere manier verruimt. Maar hoezeer wij ook willen dat ze ons energetisch geschenk aannemen, zij moeten bereid zijn om dat te doen en op die frequentie te zijn om in staat te zijn dat geschenk te erkennen en te aanvaarden. Anders zien ze het gewoon als een bemoeienis, manipulatie of uitdaging

Er is altijd een mogelijkheid om je opnieuw te verbinden in dit en andere levens, omdat we nooit helemaal losgekoppeld zijn van iemand. We zijn allen energetisch verbonden met elkaar, en we zijn allen één. Je kan misschien het verlies van een vroegere vriend, partner of familielid betreuren, maar op zielsniveau is de verbinding die je met hen had nooit verbroken. Je werk met hen is echt klaar wanneer jij het energetisch geschenk aanbiedt, en de rest is aan hen.

Wees dus blij dat je je bewust bent van de mogelijkheid die je hen aanbiedt, doe een stap achteruit en laat de persoon kiezen wat het best en juist is voor hem. Ze zullen geen fout maken, en jij ook niet. Wanneer jij je eigen karmische verplichtingen, cycli en contracten opschoont, sta je toe dat nieuwe vervullende, vreugdevolle, karma-vrije verbindingen mogelijk worden voor je, wanneer je vooruit gaat op je eigen reis, en dat is wat jou het beste dient.

Jennifer Hoffman
Vertaling : Fran Tielemans
Bron: Maitreya

http://eenvandetweelingzielen.blogspot.nl/2014/07/losmaken.html

heart-582595_960_720