Liefde als leerweg

18 april 2016

Liefde is zo omvangrijk als het leven zelf. Zij is derhalve het grootste mysterie. Laat ik één ding glashelder maken:

Ik kan de liefde niet omvatten,
ik kan haar enkel levend ‘zijn’ in mijzelf.

De liefde wordt pas levend in mijzelf als ik de volgende wijsheden elke dag tot richtsnoer van mijn bestaan maak:

Ik haal nimmer liefde bij de ander.
Ik ben geheel zelf mijn liefde.
Ik leef zelf mijn liefde.
Ik oefen mijzelf in de liefde.
Ik draag mijn hele bestaan in liefde.
Klagen en zeuren dienen geen doel, zij zijn geen liefde.
Piekeren en twijfelen dienen geen doel, zij zijn geen liefde.
Het verleden dient geen doel, en is geen liefde.
De toekomst dient geen doel, en is geen liefde.
Afscheidingen dienen geen doel, en zijn geen liefde.
Denken kent wél een doel, maar niet voor de liefde.

Liefde draait om vrede, harmonie, balans, overvloed, rust en vreugde. Dat zijn abstracte grootheden die ik enkel kan voelen, het denken is daarvoor niet het geschikte deel van mijn bewustzijn. Als ik liefde denk te zijn vanuit mijn denkende hoofd, misleid ik mijzelf. Als ik mijn denken over liefde loslaat om de liefde te leren voelen, groei ik in liefde. Als ik het voelen van de liefde in mijzelf omzet in innerlijk weten, groei ik nog verder in de liefde. Als ik mijn houding en gedrag, en mijn woorden en daden, waarneem vanuit mijn bewustzijn, zal ik alsmaar verder groeien in de liefde.

Liefde is de toewijding van het hart.
Liefde is de discipline van de ziel.
Liefde is de overgave van het ‘ik’.

Ik oefen mij vanuit mijn innerlijk weten in het ‘zijn’ van liefde, en op een dag weet ik dat ik liefde ben. Dan is mijn ‘ik’ opgegaan in, en overgegaan naar, het waarnemende en liefdevolle bewustzijn dat ik ten diepste ben. Ik ben dan thuisgekomen in mijzelf, in de liefde, en in Aeterna’s eeuwige en allesomvattende bewustzijn. Dan ben ik de overgave, de weg, de waarheid en het leven. Ik ben dan de Christusenergie, de Boeddhanatuur en het Krishnabewustzijn. Dan ben ik heel en één, alles en niets, levend in bewustzijn.

naamloos

Uit: “Het nieuwe boek van God”.

Aart van Wijk is spiritueel schrijver, dichter, liefdesbrenger en vlogger. Hij post zijn berichten dagelijks op Facebook. Zijn centrale thema’s zijn de liefde en het hartsbewustzijn.

In 2015 verscheen van zijn hand ‘Het nieuwe boek van God’, een gechanneld boek over de diepste werking van het menselijk bewustzijn. Hij kreeg dit boek gechanneld van Aeterna, de Godgodin der liefde. Zie voor meer info en recensies: http://uitgeverijbewust-zijn.nl/bo…/het-nieuwe-boek-van-god/

In het zomer van 2016 verschijnt zijn nieuwe dichtbundel, met als thema “Het vrouwelijke in de mens”.

In 2014 verscheen zijn dichtbundel ‘Dáár is liefde’, met daarin 68 werken over de liefde en het hartsbewustzijn. Zie voor meer info en recensies: http://uitgeverijbewust-zijn.nl/boeken/daar-is-liefde/

Ook heeft Aart een eigen Youtube kanaal waar hij zijn LoveVlog’s post, zie: https://www.youtube.com/channel/UCK8PX4dvFnZEs-ueggu1BJg