Kwetsbaarheid

AGAPE
In de zomer van 2015 begon ik aan mijn derde boek te schrijven “Agape”. Ik was helemaal niet van plan om nog een nieuw boek uit te brengen, maar toen ik er stukjes van begon te delen, sprak het zoveel mensen aan, dat ik regelmatig nu de vraag krijg wanneer het boek uitkomt.

Zonder dat ik dit actief ambieerde, is schrijven mijn voornaamste bezigheid geworden. Ik had geen plannen in die richting en zie hier, toch is dit wat ik kennelijk mag doen. Mijn baan in het onderwijs lijkt bijzaak te zijn geworden voor mijn gevoel, en zeker een deel van mijn leven dat ik gedag ga zeggen. Ik ga er ’s ochtends vroeg naar toe, geniet van de leerlingen en de interactie tussen ons. En thuisgekomen, spring ik gelijk achter mijn laptop.

Ook Agape is tot stilstand gekomen, omdat de Soul Whispers best wat uurtjes in beslag nemen per dag en daarnaast de vele scriptaanvragen die ik krijg m.b.t. persoonlijke situaties. Er is een wachttijd van 21 WERKdagen, die ik in feite veel te lang vind, maar helaas zal ik ook die moeten verlengen naar wellicht wel 28 WERKdagen.

Doordat ik de Soul Whispers nu van gratis Facebookposts heb omgezet naar 3 soorten abonnementen, kan ik in ieder geval parttime in het onderwijs gaan werken, want als ik zo doorga zoals nu, dan kan ik wellicht binnenkort helemaal niets meer uit mijn handen laten komen. De nachten zijn al maanden veel te kort en de werkuren veel te lang. Ook wil ik never nooit onder druk schrijven, maar ik heb nu constant te maken met deadlines, die ik ondanks doorpezen soms zelfs niet haal. Het begin is echter gemaakt om de omslag te maken waardoor ook ik er meer vanuit mijn eigen energie kan zijn en me volledig kan richten op mijn passie.

Voor alle teleurgestelde mensen die me al zolang naar Agape vragen, post ik vanavond hier een klein gedeelte uit een van de hoofdstukken.

Agape is geen autobiografie, maar een soort van praktische handleiding om het intensieve proces van zielsliefde te doorleven. Een hulpgids om het proces voor jezelf helder te krijgen en wat het in jou aanraakt en wat het met je doet. Ook heb ik een tweelingzielspel ontwikkeld. Een interessante reis door jouw belevingswereld heen m.b.t. deze liefde. Alle mensen die mijn lezingen bezoeken, worden getracteerd op dit bijzondere instrument om tot inzicht te komen van wat er speelt, want hoewel er grote algemene overeenkomsten zijn, ieder verhaal is een verhaal apart en ieder mens heeft een eigen unieke belevingswereld. Kijk dus maar uit naar mijn lezingen, waarvan de eerste weer waarschijnlijk in november zal plaatsvinden op een mooie locatie.

Nou, deze post is een beetje van alles en nog wat geworden, maar dan nu hier het beloofde stukje uit “Agape”. Ik vertrouw er maar op dat ook dit geleid wordt en dat ik op het juiste moment dit boek mag uitbrengen.

Kwetsbaarheid

Pijn is een van de instrumenten om onze persoonlijke diamant te polijsten. Die diamant ben jij, aangestuurd door je hart, zodat je de liefde kunt belichamen die jij bent en die liefde kunt delen met jouw omgeving. Pijn voelen is een teken dat je onderdrukte emoties aan het toelaten bent waardoor je dichter bij je innerlijke vrijheid komt. Dienstbaar zijn is daar een onherroepelijk gevolg van. Je medemens willen ondersteunen, goed doen, een verschil maken door jouw unieke talenten aan te wenden en anderen door jouw authentieke manier van zijn te inspireren om datzelfde te doen.

Hoezeer je ook denkt dat pijn een onnodig gegeven is, je kunt het niet vermijden. Als je de weg van je hart kiest, dan zal het niet gemakkelijk zijn en zul je onherroepelijk pijn voelen. Alles komt immers zonder beschermlaag binnen. Probeer je handen maar eens een tijdje krachtig tot een vuist te ballen. Als je na verloop van tijd je handen ontspant, dan moet je dat heel voorzichtig doen, omdat je krampachtige houding pijn veroorzaakt op het moment dat je ontspant. Daar blijft het echter niet bij. Je zult ook meer vervuld zijn dan wanneer je jezelf als marionetje van je onbewuste beheersingspatronen gedraagt. Leven vanuit jouw waarheid, betekent gevoelig zijn en steeds gevoeliger worden voor hetgeen niet waarneembaar is door je zintuigen.

Je hebt de capaciteit om pijn te doorvoelen en te helen. Pijn hoeft geen lijden te worden. Lijden wordt veroorzaakt door de strijd tussen jouw verlangen en de weerstand tegen de acceptatie van wat er daadwerkelijk gebeurt. Je lijdt als je jezelf verliest en teveel opgaat in het verhaal van de ander. Je lijdt als je losgekoppeld bent van wie je bent en je uitsluitend identificeert met de schijnwerkelijkheid van jezelf of de ander. Pijn voelen is echter helend, dus het is zaak om te voelen dat je geen weerstand op de pijn hoeft te leggen. Lijden daarentegen berooft je van je levensenergie, omdat je deze laat wegstromen naar een ander en de ander tot prioriteit van jouw leven maakt. Je verkeert dan in ontkenning van jezelf en je mogelijkheden. Hierdoor activeer je alleen maar controlemechanismen en ga je de handelingen van de ander zien als een teken van afwijzing, terwijl de ander in feite bezig is met het verdoven van zijn eigen pijn of nog vastgeketend zit in een verhaal dat absoluut beleefd dient te worden.

Het is belangrijk om te rouwen, verdriet toe te laten, boosheid te uiten enz. en er zijn vele manieren die je hierbij kunnen ondersteunen. Ik kan niet voldoende benadrukken hoe belangrijk het is om je emoties toe te laten! Alles is energie, zowel de positieve als negatieve emoties, het ene is niet beter dan het andere. Ze hebben een functie! Uit ze veilig, bevrijd ze en je komt weer een stapje dichter bij zelfliefde. Tranen zijn een zeer belangrijke uitlaatklep, maar misschien vind je huilen moeilijk, misschien huil je alleen maar innerlijk. Dan is het belangrijk dat je ervoor zorgt dat het zich niet in je lichaam gaat vastzetten. Muziek kan sterk op je emoties werken en je ondersteunen om je tranen te laten stromen, films die je aangrijpen hebben datzelfde effect. Je denkt te huilen om een scene in een film, maar wat er feitelijk gebeurt is dat jij jezelf van een uitlaatklep voorziet voor jouw ongehuilde tranen, zodat je pijn, je emoties de vrije loop kunnen krijgen.

Agape – Maria Quesada

maria

*Als schrijfster van boeken over zielsliefde en als psycho-energetisch therapeute bied ik ondersteuning en begeleiding bij innerlijke processen die sterk transformerend zijn, zoals bijv. het zielsliefdeproces en met name tweelingzielliefde, zodat je de schoonheid en de kracht in jezelf kunt hervinden die door aangeleerde geloofssystemen en onbewuste patronen versluierd zijn geraakt. Mijn passie en kracht liggen bij het helpen verwijderen van de sluiers die jou in een illusie gevangen houden van jezelf. Alles in dit leven is een eeuwige herinnering…

https://www.personalsoulscript.com

info@personalsoulscript.com

https://www.facebook.com/PraktijkMarquesa/?ref=hl