“Komt het wel goed?” ~ De energie van de tegenpool

7 maart 2017

Als je bewust in verbinding blijft met het (on)gemanifesteerde, kennis hebt van de kosmische principes, de energie van de tegenpool ‘begrijpt’, liefde bent, in vrede leeft en een diep respect hebt voor iedere levensvorm, dan hoef je de volgende vragen niet meer te stellen: “Komt het goed”, “Komt hij/zij wel terug”.
Een van de meest gestelde vragen die ik dagelijks ontvang via mail, ten tijde van consulten etc.

IMG_9928

Vraag jezelf eens af: Wat is terugkomen terwijl je al 1 bent?
Ben benieuwd welk antwoord je daar op geeft?

De energie van de tegenpool (waaronder dus ook de andere helft van de ziel), – in de fysieke dimensie (3D), bestaat uit + en -, geboorte en dood, positief en negatief, schepping en vernietiging, groei en ontbinding, man en vrouw, liefde en angst.
In twee afzonderlijke vormen.

De energie is echter 1; Androgyn (5D), de niet fysieke dimensie.

Als je als (tweeling)ziel kiest voor een (gelijktijdige) incarnatie, dan verkeer je in een fysieke dimensie (3D), en dan ben je simpelweg onderhevig aan de cyclische (dualistische) natuur (en dus ook onderhevig aan de wet van vergankelijkheid).
We noemen het niet voor niets een transformatieve, cyclische verbinding (groeiend).

Maar als je je tijdens het transformatieproces vastklampt (of blijft vastklampen) en verzet biedt (of blijft bieden) tegen alle (levens)cycli, dan weiger je in feite mee te gaan met de stroom van leven en de liefde, en ontkom je niet aan het leed dat “komt hij terug” heet.

Zie het spel der tegenpolen alsjeblieft als een diepere (5) dimensionale transformatie, die geen betekenis kent in aardse relatievormen. Temeer het puur energie is.
Deze connectie brengt je keer op keer in een (on)veranderlijke innerlijke stilte. En in vreugde; een vreugde die boven ‘goed en slecht’ staat, maar geen oorzaak of gevolg kent.
Dat is de vreugde van 1 zijn.

Elke liefdesvorm op aarde is voorbestemd om liefde te manifesteren, om innerlijke overtuigingen/ziels-herinneringen ‘op te lossen’ binnen jouw mogelijkheden, om te leren onthechten, om te leren vergeven, om te leren accepteren, opdat je vrede vindt (in iedere tussenmenselijke situatie op 3D niveau).

Laat een zielsverwantschap maar zijn zoals het is, dat is alles.
Zijn zoals het is voert je namelijk voorbij het verstand, je ego, je pijn, het lijden en dan kun je volkomen aanvaarden wat IS.
Dit betekent niet dat je gelaten hoeft te zijn. Sommige dingen in het leven maken dat je simpelweg niet ‘gelukkig’ kunt zijn, denk aan een verlies van een dierbare, aan de dood, of aan ziek zijn. Je kunt dan niet gelukkig zijn, onmogelijk zelfs.
Maar, je kunt wel vrede hebben.
Je kunt verdrietig zijn, en heel veel huilen, maar als je je verzet hebt laten varen voel je onder dat verdriet altijd een diepe vrede, een stilte, een weten, een geheiligde aanwezigheid.

Dat is innerlijke vrede, het goede, dat geen tegenpool heeft.

IMG_9922

Als jij zielsverwantschap ziet als een aardse relatie dan bezie je deze energetische connectie met het verstand, en jouw verstand ziet zichzelf echt als een losstaande splinter in het heelal, zonder enige verbintenis, omringd door andere ego’s!
Verzet, controledrang, macht, hebzucht, defensief gedrag, aanval, dat is het ego.
Dit zal nooit oplossen, om de eenvoudige reden dat het ego zelf het probleem is. Maar het ego zorgt wel voor beperking, voor drama, het besef tekort te schieten, angst, stremming, conflicten, machtsstrijd, en dat alles in de energiestroom van je lichaam. Die je niet kunt oplossen met een Ayahuasca ceremonie, maar daarover straks meer.

Leef dus vanuit volkomen aanvaarding van wat IS.
Dan gebeurt er het grootste wonder, je bewustzijn ontwaakt; de omzetting van angst naar innerlijke vrede, liefde.
En dat wordt meteen het einde van al het zielsverwantschap ‘drama’.

Wat zou er gebeuren als jij je aandacht terugtrekt van “komt het goed”?
En jij je bewust wordt van jezelf, de connectie op zielsniveau?
Dan weet je dat NIET belangrijker is dan wat er WEL is.
Besteed dus maar aandacht aan het niets.

Jij zelf bent de waarheid.
Jij bent Goddelijke aanwezigheid.
Jij bent eeuwig leven.
Je geliefde is in jou, en vice versa.
Hij/zij is hier.
Hij/zij is er altijd geweest.
En zal er altijd zijn.

IMG_9908

“Ik weet dat ik mijn tweelingziel heb ontmoet door een ervaring met Ayahuasca”

Hier wil ik ook nog even bij stilstaan, want veel van mijn cliënten hebben via een Ayahuasca ceremonie gezien (of erger nog, gehoord van de ceremonieel ‘begeleider’) dat zij hun tweelingziel hebben ontmoet of nog gaan ontmoeten.
En dat allemaal bewerkstelligd door een “innerlijke reis” – die in gang wordt gezet door een hallucinogeen ‘medicijn’.
Werkelijk? Een hallucinerende plantenextract innemen om persoonlijke inzichten te krijgen? Of om je Tweelingziel te ontmoeten, ‘zien’?

‘Ik moet’ nu echt ingrijpen van de Universele wereld; een hogere intelligentie. Maar ook omdat ik het zelf een tijd geleden heb ondergaan, onder begeleiding van een zeer wijze Sjamaan; die het gebruik van Ayahuaska allesbehalve een ‘sacrament’ noemde (hij noemde het een religieus ritueel).

Ayahuaska:
-Heelt niet!
-Het kan zelfs leiden tot waanbeelden (over o.a. de tweelingziel) en psychoses.
-Het maakt blokkades/trauma’s nog erger.
-Ook kun je een kundalini-crisis ervaren, omdat het je gehele energie-systeem openzet, en dat wekt – als je niet goed gegrond bent – verwardheid op.

Echt, Ayahuaska kan (onherstelbare) schade (aan je hele systeem) aanrichten, het is een sterk hallucinogeen middel.
Het is (oc)cult aan het worden, en nee, het vertelt je zeker niet of je (en wanneer) jij de andere helft van je ziel (hebt) ontmoet.

Ik wil niet oordelen maar je enkel waarschuwen voor de effecten van zo’n Ayahuaska ceremonie, ook wel bekend onder de noemer “innerlijke reis”.
Geen enkel hulpmiddel (van welk prachtige kracht-plant dan ook) zal jouw innerlijke overtuigingen, zielsherinneringen, blokkade’s etc kunnen helen, oplossen.
Inzichten krijg je er ook niet door. Het heeft wel effect op je brein, zoals iedere drug dat heeft. De drug is gewoon een sterk tripmiddel wat je ‘enkel’ kleurrijke (=gekleurde tweelingziel) hallucinaties biedt.

Nogmaals; als je medicijnen gebruikt (de werkzame stof DMT is op geen enkele wijze schadelijk, maar de MAO-remmer met welke deze gecombineerd wordt, kan in combinatie met andere middelen gevaarlijk reageren. Dit gaat vooral om tyramine houdende voeding en bepaalde medicatie) of psychisch niet in goede conditie bent, kun je de Ayahuasca beter aan je voorbij laten gaan.
Ayahuasca wordt overigens gebruikt als een van de (mogelijke) hulpmiddelen in de genezing van verslavingsproblemen!
So take care!

♡ ♡ ♡

Namaste, Caroline

https://heart2get.wordpress.com/

http://www.carmacoaching.nl/index.php

https://www.facebook.com/Warrior-of-Love-Carma-Coaching-145373125563741/?fref=ts