Juist nu je twinproces boosten!

24 maart 2020

In elke lastige situatie is altijd weer een lichtpunt te vinden. Ook nu weer met deze Coronacrisis. Er zijn zelfs vele lichtpunten te ontdekken zoals het massaal wakker worden van de rest van de mensheid, de verplichte verstilling, het kunnen helen van de planeet doordat de CO2- uitstoot tot het laagste punt ooit is gekomen, etc. En ook voor tweelingzielen die nog volop in hun proces zitten naar balans, is dit een uitgelezen kans om flinke stappen te zetten in je proces.

Het doorvoelen en daarmee transmuteren van dieper gelegen pijnstukken kan nu in versneld tempo plaatsvinden doordat het collectief gevoed wordt alsmede de belastingen in de familielijn die hiermee aan het licht komen. Ik hoorde pas Katelijne van Simone Levie vertellen dat er nog veel angst zit in het DNA wat resteert uit de oorlog en nu naar boven komt. En ergens is dat ook logisch want er is een vrijheidsbeperking, dreiging van de primaire levensbehoeften, zelfs dreiging van het leven zelf.

Hoe kun je je proces versnellen?

Zoals ik in eerdere blogs al heb geschreven is het tussen twins van belang de bagage die je op je hebt genomen in dit leven (en vorige levens, familiestukken, collectief trauma) op te ruimen zodat beiden in balans komen en de push/pull dynamiek stopt, neutraliseert. De individuele, familiaire en collectieve angsten worden nu zo erg uitvergroot dat je in sneltreinvaart die stukken op kunt ruimen. Elke keer als je een stuk helemaal doorvoelt komt je weer een laag dieper en is er weer een stuk opgelost uit je energieveld. Ik zal enkele tips uit mijn vorige blog wat meer toelichten.

Doorvoel alles wat zich aandient zonder oordeel

Alle gevoelens die nu opkomen zijn aanwezig in je energieveld. Dat zullen misschien angsten zijn over je inkomen, angsten met betrekking tot je gezondheid of de mensen waar je van houdt, angst of je genoeg eten en/of wc-papier zult hebben, angsten naar de toekomst, twijfels over je twin, eenzaamheid en boosheid omdat je juist in deze tijd je maatje bij je wilt hebben, boosheid naar je twin waarom hij/zij niets laat horen of informeert naar je, boosheid over wat je is aangedaan. Weet dat je niet de enige bent die dit allemaal voelt. Vooral die laatste emoties leven bij veel twins op het moment. Laat het er allemaal maar zijn. Omarm het. Blijf bij het gevoel zonder het te verzwaren met denken. Probeer zoveel mogelijk uit het oordelen te blijven zowel naar jezelf als naar anderen. Heb compassie met jezelf en blijf lief voor jezelf. Het is ook een lastige tijd en je mag je neerslachtig voelen, angstig zijn, boos zijn, etc. Het hoort erbij en het toestaan en doorvoelen is de snelste manier om het uit je energieveld te krijgen. Weet dat ook dit allemaal weer voorbij gaat. Kijk er naar vanuit de observerrol, herken angst als zodanig en heb compassie met jezelf. Dit zijn lastige tijden, het is okay om het lastig te vinden.

Blijf uit de mindfuck

Alle negatieve gedachten die opkomen, komen voort uit je energieveld, je pijnlichaam zoals Eckhart Tolle het zo mooi omschrijft. Het zijn gedachten uit vroegere programmeringen, vanuit je onderbewustzijn. Het emotionele lichaam en het mentale lichaam beïnvloeden elkaar wederzijds hierin. Als je in een pijnstuk zit dan volgen er automatisch gedachten hieruit die het een stuk zwaarder maken en waardoor je sneller in een negatieve spiraal belandt want de ene gedachte lokt de andere weer uit en maakt het onnodig zwaarder. Ontkoppel zoveel mogelijk de emoties van het denken door objectief naar je gedachten te kijken. Schrijf ze op want hieruit kun je je belemmerende overtuigingen halen die in je onderbewustzijn zitten en die grotendeels je handelen in het leven bepalen. Voorbeelden van deze overtuigingen kunnen zijn: mijn twin zal toch nooit voor me kiezen want hij/zij heeft voor de huidige partner gekozen, ik ben het niet waard om liefde te ontvangen, ik ben blijkbaar niet goed genoeg anders zou hij/zij wel voor me kiezen. Maar ook oordelen naar je twin horen hierbij zoals: mijn twin is bang, niet wakker, vlucht in zijn/haar comfortabele relatie. Onhou dat jij je twin bent dus dat deze verwijten in feite een spiegel zijn. Dit zijn slechts gedachten en zijn niet op waarheid gestoeld. Het lijden ontstaat vooral als je deze gedachten ook gaat geloven. Vertrouw in plaats daarvan op jullie ziel. Alles is zoals het nu moet zijn. Alles in het universum is perfect, je ziel weet precies wat ie doet. Stel jezelf regelmatig de volgende vraag: Wil je nu of wil je beter? Weet dat je ziel altijd voor beter kiest omdat het altijd de weg van ieders hoogste goed verkiest.

Verhoog je frequentie zoveel mogelijk

Op een hogere frequentie is het risico dat je helemaal verdwaalt in de fear based energy een stuk kleiner. Een mooie manier om je frequentie te verhogen is het opschrijven en gedurende de dag herhalen van alles waar je dankbaar voor bent. Een andere manier is bewegen. Wandel, fiets, dans, doe yoga. Afstemmen op je hart werkt ook frequentieverhogend. Visualiseer een situatie die je blij maakt of roep een herinnering op in je hart. Breid dat gevoel zoveel mogelijk uit zodat het groter en groter wordt. Bij voorkeur zo groot als het hele universum. De frequentie van het hart is vele malen sterker dan dat van het hoofd en zorgt voor een verschuiving van fear based energy naar love based energy.

Blijf in het nu

Gedachten die met je op de loop gaan zijn óf gericht naar het verleden óf naar de toekomst toe. Kun je je nog de bubbelfase herinneren met je twin en eventueel de andere prachtige momenten samen? Op dat moment ben je volledig in het nu geweest en deed het verleden er niet toe en was je ook nog niet bezig met de toekomst. In het nu is geen lijden. Het lijden ontstaat door het denken. Als je mediteert en je focust op je ademhaling dan ben je in het nu; dan ben je afgestemd op de bron. Je hoeft dan niks meer, je bent alleen. En ook al lukt dat misschien niet altijd, oefening baart kunst.

Ben dienstbaar

Als tweelingziel zit dienstbaarheid in je DNA. Je bent hier met een enorme opdracht, een missie. Anderen helpen helpt jouw ook weer om meer in balans te komen omdat dat je zielspad is, de weg van het hart. Het maakt niet uit wat je doet voor anderen en of het voor mens, dier of natuur is. Als je het doet vanuit je hart dan verandert er iets in je energieveld, je ziel zet uit en je komt uit je denken. Het kan ook al heel simpels zijn door mensen een complimentje te geven, een vriendelijke lach naar een vreemde of het echt oprecht luisteren met compassie naar iemand.

Met veel liefde-licht-liefde,

Esther

https://www.estherdenkers.com/blog/414952_juist-nu-je-twinproces-boosten