IK BEN / I AM Prayer

De IK BEN/I AM is de energie die ons doet leven. (heeft dus niets met religie te maken) Het is de werkende kracht achter/in ons en alles om ons heen. Het is datgene dat ons bezielt. Het stroomt altijd door je heen. Het is God in actie.
De energie van de IK BEN is volmaakt en KAN dus van zichzelf GEEN disharmonie creëren.
De essentie van deze energie is namelijk HARMONIE – VREDE – VREUGDE – VRIJHEID – LIEFDE – GEZONDHEID – OVERVLOED – MEDEDOGEN.

Deze energie wordt beinvloed door alles wat wij denken, voelen, geloven. Wij laden deze energie dus op met de lading van onze gedachten en gevoelens. Met andere woorden; die energie volgt onze aandacht om vervolgens vorm te geven aan dat waar wij onze aandacht (in de vorm van gedachten/emoties/overtuigingen) aan geven. Zo wordt het ons ALTIJD bevestigd dat het ‘waar’ is wat wij denken.

Train jezelf en focus jezelf op het denken van bewuste gedachten over de IK BEN/I AM
Die energie wordt nl vanuit bewuste aandacht aangeroepen en kun je dus inzetten om de energie in jouw leefwereld te harmoniseren.

De prayer voor zelfaffirmatie is volgens Susan Shumsky de belangrijkste prayer uit het boek die je leven ogenblikkelijk kan veranderen. Ze adviseert om hem uit hoofd te leren en heel vaak gedurende de dag te doen, als je net wakker bent, voordat je weggaat, als je je niet fijn voelt, tijdens tandenpoetsen, afwassen, voor contact met anderen, als je in de rij staat, nou noem maar op. Dat lijkt een karwei maar als het eenmaal in je zit dan gaat het heel makkelijk. Het beschermt je tegen invloeden van andere mensen/je omgeving, wat zij van je vinden, negatieve energieen en geeft je zelfvertrouwen. JIJ BENT aan het roer, geleidt door de intelligentie (IK BEN/God in actie) die door jou heenstroomt.

I AM in control
I AM one with God
I AM the only authority in my life
I AM divinely protected by the Light of my Being
I close off my aura and body of Light to the lower Astral Levels of Mind
and I now open to the Spiritual World
I Thank you, God, and SO IT IS!

IK BEN de volmaakte beheersing
IK BEN één met God
IK BEN de enige autoriteit in mijn leven
IK BEN Goddelijk beschermd door het Licht van mijn Wezen
IK sluit nu mijn aura en lichaam van Licht voor de Lagere Astrale Levels van de Mind
en ik open mezelf naar de spirituele wereld.
Dank u, God, en ZO IS HET!