Ho’oponopono

Kan een oude levenswijze om emotioneel-energetische wonden te genezen, dé oplossing zijn? De simpele oplossing? Want als er iets makkelijk uit te voeren is, is het Ho’oponopono.. Want als je het verhaal hierover gelezen hebt, dan weet je dit.

Maar hoe werkt het dan..? Ho’oponopono betekent niets meer of minder dan ‘corrigeren/herstellen’, in het Hawaïaans. En dan in deze zin: “Jezelf ontdoen van ballast, vergeving”
Maar wat doet het nou precies? Ik citeer van een uitermate deskundige Gerda Ke’Ola van der Linden, via haar site over Ho’oponopono

“HOE KAN DEZE METHODE MIJ HELPEN?
We zijn het middelpunt van ons eigen universum; de hoofdrolspeler in ons eigen blijspel of drama. De manier waarop we de wereld ervaren, is een weerspiegeling van onze innerlijke beleving. Als we ons ergens aan storen, ziek zijn of gespannen, is de plaats om naar een blijvende oplossing te zoeken, niet buiten, maar binnen onszelf.
Door de Ho’oponopono te doen, herstelt de harmonie, ten eerste in onszelf en daardoor in de wereld die ons omringt. Dit gebeurt zonder dat het nodig is om eerst een situatie of probleem te analyseren. Een vreugdevol, rijk en vredig leven is voor iedereen mogelijk op een bijzonder eenvoudige wijze.”

Door deze vier zinnetjes te gebruiken.
* Ik hou van je
* Het spijt me
* Vergeef me alsjeblieft
* Dank je wel

http://www.wanttoknow.nl/wetenschap/energie/hooponopono-lezersbrief

http://www.wanttoknow.nl/overige/n-kleine-stap-naar-heling-het-spijt-me-ik-hou-van-je/