Hoe liefde danst

De choreografie die door de liefde wordt georkestreerd is zeer zeker niet de meest eenvoudige en makkelijke. Ze bestaat uit gefinetunede bewegingen die woest en onvoorspelbaar lijken, bewegingen die je nooit eerder ergens hebt gezien en nergens mee kunt vergelijken. Ze doen echter een beroep op je om de beste versie van jezelf neer te zetten, want alleen jij bent in staat om jouw deel op prachtige en pure wijze te vertolken. Dat is overweldigend, want de afzonderlijke passen zijn vaak zo moeilijk en lijken zo onmogelijk dat je ervan wegrent en het op wilt geven. Je voelt je niet in staat om de dans te dansen die zoveel passie in je losmaakt. Maar op de een of andere manier is opgeven onmogelijk en zo wordt je geconfronteerd met het beeld van jezelf waar je in bent gaan geloven. Het beeld dat niet wezenlijk representatief is voor wie jij bent. Je leert om je hoofd te buigen voor de regie vanuit je hart en dat gaat met vallen en opstaan.

Hoeveel weerstand je ook voelt en hoe vaak je ook de handdoek in de ring gooit, je pikt hem weer op en gaat door waar je gebleven was. Geleidelijk aan ga je ervaren dat het geen gevecht is met een onoverwinnelijke tegenstander, je staat niet in een ring om de ander uit te schakelen of om jezelf te verliezen. Je bevindt je samen op een dansvloer die weliswaar heel glad is en waar je het risico op loopt om uit te glijden. Je glijdt echter alleen maar uit als je op een onnatuurlijke wijze in je schoenen staat en stappen zet die niet in afstemming zijn met wie jij bent en wie jullie zijn als geheel. De bewegingen worden aangestuurd door je hart en ze blijven zich oneindig herhalen om juist dat natuurlijke potentieel te kunnen aanboren en je er zo mee te vereenzelvigen dat jij zelf de belichaming van de liefdessymfonie wordt.

Je wordt uitgenodigd om je angst te overwinnen. Soms durf je de stappen niet te zetten waarvan je weet dat ze nodig zijn om de vrije flow in jezelf te betreden, dus maak je tussenstapjes los van je danspartner, denkende dat het geëindigd is voordat het begon. Dit is echter bestemd als oefenfase, als voorbereiding op het samenvoegen van jullie individuele vaardigheden, door eerst jezelf zelfverzekerder te laten worden om de dans te dansen die zo verrassend en verrijkend is. Je laat je aanraken door de muziek, maar je strompelt, je valt, je wilt het steeds weer opgeven als je bij een nieuw moeilijk stukje komt. Je kunt het echter niet opgeven, want deze choreografie helpt jou herinneren aan de essentie van jezelf, de essentie van je leven.

Je staat dus keer op keer weer op en voelt hoezeer jij zelf de dans wordt, omdat jij jezelf en de ander de ruimte gunt om de stappen te zetten waarvan je denkt dat jullie ze moeten zetten, met of zonder elkaar. Je lijkt de dans een hele tijd alleen te dansen door aannames, gebrek aan communicatie, overtuigingen, principes en onzekerheden. Maar wat het ook lijkt te zijn, je danst deze dans samen, zelfs in separatie van elkaar. En wanneer de totale overgave is bereikt dan begint de dans die tot de herinnering van eenheid leidt. Dan wordt er voortbewogen op het ritme van de magische muziek, gevormd door de hartfrequentie en trillingen van doorleefde ervaringen die in de ziel mogen samenkomen tot een liefdevolle harmonie.

Je danst de dans en de beweging kan niet worden onderbroken, zelfs niet bij de valse tonen die moeten worden overkomen, omdat ze veroorzaakt zijn door disharmonische patronen ten opzichte van elkaar, die de eenheid vooralsnog in de weg staan. Er wordt gedanst op de akkoorden van de tijd die aan beide dansers toebehoren totdat het dansen leidt tot inzicht in de status van de individuele heelheid. Hernieuwde keuzes kunnen worden aangereikt om tot een dieper inzicht en besef te komen van de waarde in elkaars aanwezigheid.

Zo eindigen illusies en komt een nieuwe stroming aan het licht. Zo ontstaat het einde van een eeuwenlange weg van tegenpolen en volgt de acceptatie van het levenslicht en recht, zonder de bekende tegenstroming waarbij twee verwante delen oog in oog staan met elkaar en dit aanvaarden als een ware zegen voor de rest van hun bestaan.

Dans des Weerziens

https://personalsoulscript.com/

info@personalsoulscript.com

https://www.facebook.com/PraktijkMarquesa/?ref=hl