Hoe leef ik de overgave?

Al die mooie woorden. Die mooie beeldspraak. Maar wat betekent het werkelijk in de praktijk en is het wezenlijk mogelijk om uit te voeren? Of is het niet meer dan dat; beeldspraak.
‘Hoe leef ik de overgave?’ Het lijken grote woorden, maar eigenlijk is het heel simpel.


Het begint allemaal met een zekere drang naar verandering. Het tipje van de sluier werd voor jou opgelicht en ineens weet je, het kan ook ánders!

En dan ga je zoeken. Maar waar begin je? En wat was het ook alweer dat je zocht? Het is allemaal nog binnenin jou aan het uitkristalliseren. Het begint vorm te krijgen, maar je kunt het nog niet vastpakken.
Heb je hulp nodig of wil je angsten overwinnen die je in de weg staan? Lijkt er altijd iets te zijn dat je tegenhoudt? Of wil je meer plezier ervaren, maar weet je niet precies wat dat voor jou inhoudt?

Je evalueert of vrienden en activiteiten wel bij je passen. Gaat weer op zoek, als dit niet past, wat dan wel? Kan het zijn dat er nóg iets te verkrijgen is in deze wereld, dat ik nog niet ken.

Geleidelijk aan maak je plek voor het onbekende. Hierbij laat je intuïtief jouw hart de leidraad zijn. Langzaamaan ga je vertrouwen op dat stemmetje.

Je staat soms van jezelf te kijken, dat je meer en meer ingevingen blindelings volgt. Je stelt geen vragen, kan het niet beredeneren, toch wéét je dat het goed zit. Dit is het innerlijk weten, waar we allemaal toegang toe hebben.

In een maatschappij van ratio en boerenverstand hadden we het afgezworen. Daar is het weer! Het klopt aan onze deur, om te worden binnengelaten.
Wij zijn het zelf. Het is ons innerlijk, of onze Ziel.

De gelukservaring zit hem daarin, dat wanneer we luisteren en ons over durven te geven aan deze diepste Stem, wij mee gaan resoneren met de Ziel. We lopen dan als het ware synchroon, fysiek lichaam en onze energetische lichamen allemaal met elkaar verenigd en in overeenstemming. Dat creëert harmonie en sterkt ons: we doen het juiste!

We vinden onszelf in de rust. Het vertrouwen in onszelf neemt toe, óók als mensen in onze omgeving misschien een andere mening of zienswijze hebben. Dat stoort ons niet, het mag. Wij weten dat wij voor onszelf de juiste koers varen.

En dan komen er nieuwe kansen. Nieuwe vriendschappen op ons pad, een vacature naar een werkveld dat we al zolang overwegen. Deuren gaan open die eerder gesloten waren. We weten dat het de bedoeling is en pakken die kans met beide handen aan!

Wat is het leven mooi… Het past steeds beter bij ons. Als we eens om ons heen kijken, zien we dat alles klopt, dat alles goed is en dat alles zo hoort te zijn.

Wat een geluk!

Linda | Coachingpraktijk Tweelingzielenhart
https://coachingpraktijktweelingzielenhart.nl/