Het hoofd zal eerst nog moeten buigen voor het hart

Er is veel beweging in twinland en hoewel die beweging niet bij iedereen tastbaar of zichtbaar is, is dit wel degelijk zo. Ik kan niet genoeg benadrukken hoe belangrijk het is om de focus op jezelf te behouden, ook al voel je dat je 24/7 met de ander verbonden bent. Het is nu eenmaal een connectie die nooit verbroken kan worden, ook al neem jij of de ander beslissingen die hier niet op wijzen! Het is belangrijk om te vertrouwen op de keuzes die jij maakt en ook op de keuzes van je twin, ook al zijn dit handelingen die jullie verder van elkaar lijken te verwijderen. Het feit dat zulke keuzes worden gemaakt, is een teken dat de aardse component (de persoonlijkheid) niet verbonden is met het eigen goddelijke deel (de essentie) en nog de verhalen naar zich toetrekt waardoor het hoofd uiteindelijk zal moeten buigen voor hetgeen niet te verloochenen valt. Onvoorwaardelijk van de ander houden, ja het is mooi, maar hoe zit het met de liefde voor jezelf? En getuigt het van liefde voor jezelf als jij hetgeen vanuit een onontwaakte staat gebeurt, over je heen laat komen, omdat je zo graag wil samenzijn? Het is beter de ander op afstand te koesteren. Jij kunt namelijk niets doen om de ander te helpen ontwaken voor zijn eigen potentieel, geen gesprekken, geen opofferingen, niets van dat alles zal jouw wens eerder in vervulling laten komen. Het is een innerlijk proces dat zelf geklaard wordt. Je kunt de connectie niet wegduwen, maar je hoeft geen parels voor de zwijnen te gooien. Op een gegeven moment doet het geen pijn meer, op een gegeven moment wordt het stil in jou en heb je vrede met wat is.

De angst om nooit samen te komen met je twin zal ook doorleefd moeten worden, want alleen hierdoor kom je volledig in jouw kracht te staan en blijf je niet hangen in afhankelijkheden, waardoor je kwetsbaar en beïnvloedbaar bent voor illusionaire verhalen en beloftes waar je je zo graag aan vast wil klampen, omdat zo je angst niet onder ogen hoeft te worden gezien en je geruststelling krijgt daar waar in feite geen geruststelling gegeven kan worden, omdat dit een essentieel onderdeel van het proces vormt dat in jezelf overwonnen mag worden. Gelukkig zijn een aantal vooraanstaande “twinexperts” gestopt met het publiceren en tot mijn grote verbazing, na jaren her-publiceren van exact dezelfde (valse) hoopgevende artikelen, waarin werd gesteld: “Nu is het de tijd om samen te komen, nu gaat het gebeuren, nu verdwijnen de soulmates uit hun leven” enz. enz. Deze artikelen hebben meer schade aangericht dan wat anders, want de desillusie, de verscheuring en de pijn als het voor jou dan niet bleek te gebeuren, was vrijwel onoverkomelijk. Dan had je zeker niet goed genoeg je innerlijk werk verricht, of dan had je zeker niet goed genoeg je best gedaan. Alsof je met de vinger naar jezelf moest wijzen dat jij iets verkeerd deed. Een trap na, bovenop het intense verdriet dat je al doorleefde. Kortom, schrijnende toestanden en veel onnodige ellende, want er is niets wat jij kunt doen om het proces te versnellen of te vertragen. Het duurt zolang het duurt. De verwachte massale samenkomst bleef dan ook uit en mijn praktijk stroomde vol met mensen, voornamelijk vrouwen, maar zeer zeker ook mannen, die het niet meer zagen zitten en zo wanhopig waren dat het moeilijk was om nog van het leven te kunnen genieten. Ik mocht de verhalen meebeleven van deze mensen en er waren veel overeenkomsten, er zijn ook zeker algemene tendensen te benoemen, maar ieder koppel volgt zijn eigen codering en tempo in het eigen proces. Gebruik je onderscheidingsvermogen!

Verzet je niet tegen hetgeen je voelt. Het is niet bevorderlijk om te blijven steken in emotionele afhankelijkheid van je twin of in afwachting van de overgave van de ander te verblijven. Geef je over aan jezelf en alles wat zich innerlijk aandient, niet vanuit wilskracht, maar door te voelen wat je voelt en daar niet bang voor te zijn, want het brengt je terug naar jou. Het leven en het twinproces nodigen jou uit om ook los van je twin tot expressie van jouw kern te komen en op te staan in de kracht van jouw essentie! In het licht van deze kracht is geen ruimte voor geheimen. Deze liefde werpt geen schaduw over zaken, maar belicht juist hetgeen dat niet met liefde verbonden is!

Maria Quesada

Maria

https://www.personalsoulscript.com/

info@personalsoulscript.com

https://www.facebook.com/Soul-Whispers-by-Maria-Quesada-792822894104245/?ref=hl