Gezondheid, je lichaam en de kracht van je gedachten. Esther & Jerry Hicks

Hieronder een aantal teksten uit een miniboekje met de belangrijkste citaten van Abraham Hicks over het creëren van het lichaam dat jij wilt, het onstaan en genezen van ziektes en het bevorderen van gezondheid, vitaliteit en welzijn (en alles wat je nog meer van het leven wilt).
Er is niets in het universum dat sneller reageert op je gedachten dan je eigen fysieke lichaam.

Je natuurlijke staat is die van gezondheid. Jullie leven in een zeer drukke tijd en jullie maken je over allerlei dingen druk. Doordat jullie dat doen, raken jullie de afstemming op de Bron kwijt en ziekte is daarvan het gevolg. Vervolgens richten jullie je aandacht op de ziekte en houden die daardoor in stand. Maar je kunt die vicieuze cirkel op elk gewenst moment doorbreken.

Ziekte is niets anders dan een fysieke indicator van Energie die uit balans is.

Wat ons opvalt is dat de meeste mensen niet serieus worden over focussen totdat het echt oncomfortabel wordt.
De meeste mensen stemmen hun energie pas af nadat alle andere mogelijkheden geprobeerd zijn: “Nou, spuit me maar vol, gooi er maar pillen in, hak het er maar af, snijd het er maar uit. En als dat niet werkt, dán zal ik mijn vibratie veranderen.”
Alsof het veranderen van je vibratie het moeilijkst van dat alles is.

Wanneer je in vibrationele harmonie bent, produceert je lichaam alles wat het nodig heeft om in perfecte balans te blijven.

Er is niets wat je niet kunt zijn of doen of hebben als je op de juiste manier bent afgestemd.
Als jouw levenservaring een verlangen in je veroorzaakt, draag je de middelen om het verlangen te vervullen in je.

Je kun zelf bepalen wat je denkt over jezelf, over je lichaam en over de dingen die jij belangrijk vindt.

Je bent kieskeurig over de auto waarin je rijdt. je bent kieskeurig over de kleding die je draagt. Je bent kieskeurig over wat je in je mond stopt. Wij willen dat je kieskeuriger bent over wat je denkt.

Je kunt hier vandaag doodziek met tien ziektes staan, en morgen geen enkel bewijs van geen enkele van die ziektes hebben. Je lichaam heeft het vermogen zichzelf zo snel te regenereren. Maar de meesten van jullie hebben niet het vermogen om je gedachten zo snel te veranderen. Dus de tijd die het duurt tussen ziek zijn gezond zijn is de tijd die het duurt om te ontdekken hoe je die gezondheid binnenlaat – om te ontdekken hoe je je goed kunt voelen terwijl je kijkt naar iets dat jou slecht doet voelen.

Chronische ziekten bestaan niet, alleen chronische gedachtenpatronen. Je bent voortdurend aan het creëren, maar je creëert steeds weer hetzelfde wanneer je op steeds weer hetzelfde gefocust blijft.

Er zijn slechts twee factoren die met je herstel te maken hebben: je verlangen en je geloof.

Als je zegt: ‘Ik ben ziek en ik wil niet ziek zijn, dus ga ik deze ziekte overwinnen, ik ga dat en dat doen om deze ziekte te overwinnen,’ houd je vanuit je behoedzaamheid, agressiviteit, defensiviteit en negatieve emotie de ziekte in stand.

Als je niet egoïstisch genoeg bent om je goed te willen voelen, dan kun je je niet verbinden met de energie van de bron, die zich altijd goed voelt. De energie van de Bron is een stromend bewustzijn dat jouw fysieke lichaam binnenstroomt. Wanneer je toestaat dat jouw verbinding volledig open is, voel je je geweldig.

Affirmatie:
Ik zie mezelf in perfecte gezondheid. Ik zie mezelf in absolute voorspoed.

Ik zie mezelf verkwikt, vervuld met leven, vol waardering voor deze fysieke levenservaring die ik zo graag wilde toen ik besloot een fysiek wezen te worden.

Het is verrukkelijk om hier te zijn.

Nederlandse website van Esther & Jerry Hicks  http://www.vraagenhetisgegeven.nl/