Geld en de Wet van Aantrekking, Esther en Jerry Hicks

Uit het boek: Rijkdom, Vraag en het is gegeven van Esther & Jerry Hicks.

Hoe kan ik mijn punt van aantrekking veranderen?

Soms maken mensen zich zorgen over het feit dat ze al zo lang het verhaal hebben verteld van wat ze niet willen, en daardoor niet meer genoeg tijd hebben om al die jaren van focussen op geldtekort nog goed te maken, maar zij hoeven zich geen zorgen te maken. Hoewel het waar, is dat je niet terug in de tijd kunt gaan en al je negatieve gedachten kunt terugdraaien, is er geen enkele reden om dat te doen, ook al zou je het kunnen, want al je kracht bevindt zich in het nu. Als het je nu lukt om een gedachte te vinden die je een beter gevoel geeft, verschuift je punt van aantrekking, nu! De enige reden waarom het lijkt dat een negatieve manier van denken waarmee je jaren geleden bent begonnen van invloed is op je huidige leven, is dat je als die jaren die negatieve gedachten in stand hebt gehouden. Een overtuiging is slechts een gedachte die je blijft denken. Een overtuiging is niets meer dan een chronisch gedachtenpatroon. Je hebt het vermogen, ook als je het maar een beetje probeert, om met een nieuw gedachtenpatroon te beginnen, om een nieuw verhaal te gaan vertellen, een andere trilling te bereiken en je punt van aantrekking te veranderen.
Alleen het spelen van het € 100 spel (zie pagina 198) zorgt voor een drastische verandering van je financiële punt van aantrekking. Die eenvoudige techniek is voldoende om de weegschaal op trillingsniveau voldoende naar de andere kant door te laten slaan, zodat er tastbare resultaten met betrekking tot het aantrekken van geld zichtbaar kunnen worden gemaakt. Geef je geld in gedachten uit en stel je een beter leven voor. Roep bewust een gevoel van vrijheid op door je voor te stellen hoe het zou voelen als je veel geld had. De Wet van aantrekking reageert op je trilling, niet op de realiteit die je op dit moment ervaart, maar als je trilling het gevolg blijft zijn van de realiteit die je op dit moment ervaart, kan er niets veranderen. Je kunt je punt van aantrekking, je trilling, eenvoudig veranderen door de levensstijl te visualiseren waar je naar verlangt en je aandacht op die beelden te blijven richten tot je een beter gevoel krijgt. Dat betere gevoel wijst op een trillingsverschuiving.

Ik bepaal mijn eigen normen

Soms denk je vanuit je schaarste bewustzijn dat je alles wilt wat je ziet. Je wordt dan gekweld door een onbedwingbaar verlangen als je niet genoeg geld hebt, of je ervaart nog meer leed als je aan het verlangen toegeeft en geld uitgeeft dat je niet hebt, waardoor je nog dieper in de schulden komt te zitten. Maar dat verlangen om onder die omstandigheden geld uit te geven is een vals signaal, want het komt niet vort uit een werkelijk verlangen om die dingen te hebben. Het kopen van dat soort dingen zorgt er niet voor dat je verlangen wordt bevredigd, want wat je in werkelijkheid voelt is een leegte die alleen kan worden gevuld door je qua trilling af te stemmen op wie-je-werkelijk-bent.
Op dit moment voel je je onzeker, terwijl wie-je-werkelijk-bent iemand is die zeer zelfverzekerd is. Je voelt je op dit moment niet goed genoeg, terwijl wie-je-werkelijk-bent iemand is die goed genoeg is. Je ervaart een gevoel van schaarste, terwijl wie-je-werkelijk- bent overvloedig is. Je verlangt dus naar een verschuiving qua trilling en niet naar het vermogen om iets te kunnen kopen. Als het je lukt om je qua trilling af te stemmen op wie-je-werkelijk-bent, komt er veel geld naar je toe (als je dat wenst) en zul je waarschijnlijk geld uitgeven aan de dingen waarnaar je verlangt, maar de dingen die je koopt zullen je dan een totaal ander gevoel geven. Je zult je niet behoeftig voelen of een leegte ervaren die je met datgene wat je koopt probeert op te vullen, maar je voelt dan een bevredigende interesse in iets, wat dan gemakkelijk naar je toe kan komen. Elke fase van die proces, vanaf het ontstaan van het idee tot de volledige manifestatie ervan in je leven, geeft je een gevoel van bevrediging en vreugde.
Laat anderen niet de normen bepalen met betrekking tot hoeveel geld je zou moeten hebben, of wat je ermee zou moeten doen, want jij bent de enige persoon die dat nauwkeurig kan bepalen. Stem je af op wie-je-werkelijk-bent en laat de dingen toe waar je als gevolg van je levenservaringen naar verlangt.

Sparen voor zekerheid

Een man vertelde ons dat hij ooit een leraar had gehad die tegen hem zei dat geld opzij zetten voor zekerheid hetzelfde was als ‘een ramp plannen’ en dat het je zekerder proberen te voelen zou leiden tot meer onzekerheid omdat het de ongewenste ramp juist zou aantrekken. Hij wilde weten of die filosofie in overeenstemming was met wat wij over de Wet van Aantrekking onderwijzen.
Wij zeiden ten hem: deze leraar wees er terecht op dat het richten van de aandacht op iets, ervoor zorgt dat er meer van de essentie ervan naar je toe komt, dus al je je aandacht richt op mogelijke onaangename dingen in de toekomst, dan zou het onprettige gevoel dat je zou voelen als je over die ongewenste dingen nadacht de aanwijzing zijn dat je ze inderdaad aan het aantrekken bent. Maar het is best mogelijk om kort over iets na te denken at je in de toekomst liever niet wilt meemaken, zoals een financiële situatie die je een onzeker gevoel geeft als je erover nadenkt, als dat leidt tot het richten van je aandacht op de financiële stabiliteit die je wenst, kun je bijvoorbeeld geïnspireerd raken om actie te ondernemen en ervoor te zorgen dat je je zekerder voelt.
Geld sparen of investeren is op zichzelf niet positief of negatief, maar de leraar had gelijk toe hij zei dat je geen zekerheid kunt krijgen op basis van een onzeker uitgangspunt.
Wij moedigen jullie aan om de kracht van je geest te gebruiken om te focussen op het goede gevoel dat past bij de zekerheid die je wenst, en vervolgens positieve actie te ondernemen die is geïnspireerd op dat goede gevoel. Alles wat goed voor je voelt is in harmonie met wat je wenst. Zo eenvoudig is het.
Sommige mensen zeggen dat je eigenlijk helemaal geen geld moet willen hebben, omdat dat materialistisch is, of niet Spiritueel zou zijn. Maar wij willen jullie erop wijzen dat je hier bent, in deze zeer fysieke wereld waarin de Geest is gematerialiseerd. Jullie zijn hier in jullie zeer fysieke lichaam op deze zeer fysieke planeet waarop jullie geestelijke en fysieke aspect zijn samengesmolten. Je kunt jezelf niet van je Spirituele aspect scheiden, en terwijl je hier in je lichaam zit kun je je niet scheiden van wat fysiek of materieel van aard is. Alle prachtige dingen die van fysieke aard zijn en je omgeven zijn in wezen van Spirituele aard.

Een nieuw verhaal vertellen over overvloed, geld en financieel Wel-Zijn

De wet van Aantrekking reageert niet op de realiteit die je op dit moment ervaart en in stand houdt, maar op de trillingspatronen van je gedachten. Als je dus begint met het vertellen van het verhaal over wie je in relatie tot geld bent, en dat doet vanuit het perspectief van wat je wenst in plaats van vanuit het perspectief van je huidige situatie, zullen gedachtenpatronen verschuiven en dus ook je punt van aantrekking.
Wat-is heeft geen invloed op wat er gaat komen, tenzij je voortdurend het verhaal blijft vertellen van wat-is. Door meer te praten en denken over hoe je zou willen dat je leven eruitziet, gebruik je je huidige realiteit als springplank voor zoveel meer. Maar als je voornamelijk praat over wat-is, dan spring je wel, maar kom je weer in dezelfde omstandigheden terecht.
Kijk naar onderstaande vragen en laat de antwoorden die van nature in je opkomen door je heen stromen. Vervolgens kun je enkele voorbeelden lezen van hoe je nieuwe verhaal met betrekking tot geld zou kunnen klinken. Daarna begin je met het vertellen van de verbeterde versie van je eigen verhaal in relatie tot geld. Je zult zien hoe snel je omstandigheden en gebeurtenissen zich zullen manifesteren om je verhaal werkelijkheid te laten worden:

– Heb je op dit moment zoveel geld als je zou willen?

– Is het Universum overvloedig?

– Heb je de optie om veel geld te hebben?

– Was de hoeveelheid geld die je in dit leven zou ontvangen al gepaald voordat je werd geboren?

– Breng je op dit moment door middel van je gedachtenkracht de hoeveelheid geld in beweging die zal gaan stromen?

– Heb je het vermogen om je financiële situatie te veranderen?

– Heb je controle over je eigen financiële situatie?

– Wil je meer geld?

– Als je weet dat je meer geld wilt, is financiële overvloed dan gegarandeerd?

Voorbeeld van mijn ‘oude’ verhaal over geld

Er zijn zoveel dingen die ik graag wil hebben maar me niet kan veroorloven Ik verdien nu meer geld dan voorheen, maar mijn houding ten opzichte van geld is zeer gespannen. Het lijkt wel alsof ik niet vooruit kom.
Het lijkt wel alsof ik me mijn hele leven al zorgen maak over geld. Ik herinner me hoe hard mijn ouders werkten en dat mijn moeder zich voortdurend zorgen maakte over geld. Dat zal ik wel geërfd hebben. Maar dat is niet het soort erfenis waarop ik had gehoopt. Ik weet dat er zeer rijke mensen in de wereld zijn die zich niet druk hoeven te maken over geld, maar ik zie ze nergens bij mijn in de buurt. Iedereen die ik ken heeft geldproblemen en maakt zich zorgen over wat er gaat gebeuren.

Dit verhaal begon met een huidige ongewenste omstandigheid. Vervolgens ging het over de rechtvaardiging van de situatie. Daarna werd naar het verleden gekeken en werd er nog meer nadruk op het huidige probleem gelegd, waardoor de rancune alleen maar sterker werd. Daarna volgde een brede kijk op wat de betreffende persoon als schaarste ervoer. Als je een negatief verhaal vertelt, helpt de Wet van Aantrekking je bij het kijken naar het verleden en de toekomst, maar het trillingspatroon van schaarste wordt in stand gehouden. Als je je aandacht op schaarste richt en daarbij een klagende houding aanneemt, creëer je op trillingsniveau een punt van aantrekking dat je alleen toegang biedt tot nog meer klagende gedachten, of je nu gefocust bent in het nu, je verleden of je toekomst.
Je bewuste poging om een nieuw verhaal te vertellen brengt daar verandering in. Je nieuwe verhaal creëert een nieuw gedachtenpatroon en geeft je een nieuw punt van aantrekking vanuit het heden, over je verleden, en naar de toekomst. Een eenvoudige poging om vanuit je huidige perspectief naar de positieve aspecten te kijken zorgt voor een nieuwe toon met een andere frequentie die niet alleen van invloed is op hoe je je nu voelt, maar ook direct de aantrekking van gedachten, mensen, omstandigheden en dingen die je prettig vindt in gang zet.

Voorbeeld van mijn ‘nieuwe’ verhaal over geld

Ik vind het idee dat geld net zozeer beschikbaar is als de lucht die ik inadem heel mooi. Ik vind het idee van het in- en uitademen van meer geld heel mooi. Het is leuk om me voor te stellen dat er geld door mij heen stroomt. Ik zie hoe mijn gevoel te opzichte van geld van invloed is op het geld dat naar mij toekomt.
Ik ben blij dat ik begrijp dat ik met de nodige oefening controle kan krijgen over mijn houding ten opzichte van geld, of over wat dan ook. Ik merk dat hoe meer ik mijn verhaal over overvloed vertel, hoe beter ik me voel.
Ik vind het fijn om te weten dat ik e schepper van mijn eigen werkelijkheid ben en dat het geld dat naar mij toe stroomt direct verband houdt met mijn gedachten. Ik vind het fijn om te weten dat ik door mijn gedachten aan te passen zelf kan bepalen hoeveel geld er naar mijn toe komt.
Nu ik de formule voor het scheppen begrijp, nu ik begrijp dat ik de essentie krijg van datgene waaraan ik denk en, het belangrijkste, nu ik begrijp dat ik door te letten op hoe ik me voel weet of ik gefocust ben op geld of op het gebrek vaan geld, ben ik er zeker van dat ik na verloop van tijd in staat zal zijn om mijn gedachten op overvloed af te stemmen en dat er meer geld naar mij toe zal komen.
Ik begrijp dat de mensen om mij heen op verschillende manieren naar geld, rijkdom, geld uitgeven, geld sparen, filantropie geld, geld geven, geld ontvangen, geld verdienen enzovoort kijken en dat het niet nodig is om hun meningen en ervaringen te begrijpen. Ik voel me opgelucht doordat ik weet dat ik dat allemaal niet uit hoef te zoeken. Het erg prettig om te weten dat ik mijn gedachten over geld alleen maar hoef af te stemmen op mijn verlangens met betrekking tot geld, en dat als ik me goed voel, ik juist ben afgestemd.
Ik vind het fijn om te weten dat ik af en toe best negatieve emoties ten opzichte van geld mag ervaren. Maar het is mijn intentie om mijn gedachten dan onmiddellijk weer in een positievere richting te sturen, want ik vind het logisch dat gedachten die goed voelen voor positievere resultaten zullen zorgen.
Ik begrijp dat als ik mijn manier van denken over geld verander, dat niet wil zeggen dat het geld meteen in overvloed naar mijn toe komt, maar ik verwacht wel een geleidelijke verbetering als gevolg van mijn bewuste poging om gedachten te hebben die beter voelen. Het eerste bewijs van mijn verbeterde houding ten opzichte van geld zal mijn betere gevoel zijn, mijn betere gemoedstoestand en mijn verbeterde houding. Dan zal het niet lang duren voordat mijn financiële situatie zal verbeteren. Dat weet ik zeker.
Ik ben me terdege bewust van het verband tussen wat ik tot nu toe heb gedacht en gevoeld met betrekking tot geld en wat er in mijn leven gebeurt. Ik zie het bewijs van de reactie van de Wet van Aantrekking op mijn gedachten en ik kijk ernaar uit om het bewijs te zien van de reactie op mijn verbeterde gedachten.
Ik voel een enorme krachtige energie als gevolg van het bewust sturen van mijn gedachten. Ik geloof dat ik dit op verschillende niveaus altijd heb geweten, en het voelt goed om weer terug te keren naar mijn kernovertuigingen over mijnkracht en waarde en waardigheid.
Ik heb een overvloedig leven en het voelt zo goed om te beseffen dat wat ik als gevolg van mijn levenservaringen ook verlang, ik die verlangens kan vervullen. Ik vind het heerlijk om te weten dat ik onbeperkt ben.
Het lucht enorm op dat ik niet hoef te wachten tot geld of dingen zich materialiseren voordat ik me beter voel. En ik begrijp nu dat als ik me beter voel, de dingen en ervaringen en geld naar mij toe moeten komen.
Net zo gemakkelijk als lucht in en uit mijn wezen stroomt, zo gemakkelijk kan geld door mijn wezen stromen. Mijn verlangens trekken het aan en mijn ontspannen gedachten laten het naar binnen en naar buiten stromen. De stroom is oneindig en altijd vloeiend, wat ik ook verlang, wanneer ik ook verlang, hoeveel ik ook verlang, naar binnen en naar buiten.

Er is geen goede of verkeerde manier om de verbeterde versie van je verhaal te vertellen. Het verhaal kan over je verleden, heden of toekomstige ervaringen gaan. Het enige criterium dat van belang is, is dat je je bewust vent van je intentie om een verhaal te vertellen dat beter voelt. Als je gedurende de dag veel korte verhalen vertelt die goed voelen, verander je je punt van aantrekking. Onthoud dat het verhaal dat jij vertel de basis van je leven vormt. Vertel het dus zoals jij dat wilt.