Energetische Koorden

Wat zijn Energetische koorden

Energetische koorden zijn verbindingen tussen 1 of meerdere personen. Die koorden ontstaan al als je iemand ontmoet, zelfs via social media komen die koorden tot stand. Het gebeurt onbewust, maar soms worden die koorden ook bewust gelegd. Je hebt er geen erg in. Je ontmoet iemand en je denkt: even aftasten wat ik van die persoon kan verwachten of is die persoon te vertrouwen of die vind ik aardig.

Elke keer als je met iemand in aanraking komt, hetzij face tot face maar ook via social media, dan worden er energiekoorden gevormd via de aura’s of via de chakra’s. Je kan daardoor uit balans raken. Je hebt het misschien zelf niet in de gaten als dat gebeurt. Het kan zelfs je dagelijks functioneren belemmeren.

Er zijn koorden die niet gezond zijn. Die geen enkel positief doel hebben. Ze kunnen je beïnvloeden maar ook helemaal leegzuigen. Koorden worden vaak onbewust of bewust vastgemaakt, zonder toestemming.

Koorden worden gemaakt van ziel tot ziel, van geest tot geest, van lichaam tot lichaam, van hart tot hart. Ze kunnen blokkades veroorzaken in ons energie systeem, die op die manier vervuilt raakt.

Je kan lichamelijke klachten krijgen door energetische koorden. Een voorbeeld:

Je kan stress krijgen van iemand, je voelt je niet prettig op een bepaalde plaats of in je lichaam. We nemen als voorbeeld je hals. Je ziet bijvoorbeeld je moeder, die vaak boos is. Dan zal het zien van een foto of je gedachte aan haar al een druk op je hals geven. Je hebt het gevoel dat er een brok in je keel zit. Dit komt doordat je te vaak je woorden hebben moeten inslikken. Je lichaam reageert al op het idee dat zij er is. Je lichaam wil klaar staan voor een mogelijk reactie van je moeder.

Op verschillende plaatsen in je lichaam kunnen die koorden vast gezet worden. Die plekken waar de koorden vast zitten aan je lichaam voelen aan als koude plekken of pijn. Ze gaan niet weg door erover te wrijven, het blijft koud. Zelfs als het heel warm is, blijft die plek koel. Je lichaam ervaart de situatie als stressvol en probeert zich te verdedigen. Je raakt hier uiteraard uitgeput van.

energetische koorden foto

Je kan zelfs lichamelijk klachten krijgen. Iets waar je geen erg in hebt. Je probeert van alles om van die klachten af te komen, want waarom heb je pijn in je knie of buik, zonder dat er een reden is. Je hebt je niet gestoten, je bent niet gevallen. De energie die heen en weer stroomt wordt lichamelijk waargenomen. Voorbeelden: rugpijn, vermoeidheid, hoofdpijn, pijn in de knieën enz.

Bijvoorbeeld pijn in je schouder als iemand figuurlijk op jouw schouder leunt. Die persoon heeft een energetisch koord vastgemaakt aan jouw schouder.

Een ongelijkwaardige vriendschap als voorbeeld. ‘Dan doet de één heel veel moeite voor die vriendschap en de ander niet. Degene die veel moeite doet gooit een koord uit en de ander ervaart dat als ‘plakken’. In sterkere vorm vindt dat ook plaats als je gestalkt wordt.’

Een koord uitgooien naar een kruinchakra kan ook een black-out veroorzaken. Stel, je wilt iets vertellen aan iemand die jouw informatie héél graag wil horen. Op het moment dat je begint met praten weet je ineens niet meer wat je wilde zeggen. Je zegt dan: ‘ik heb een black-out’. Maar je krijgt die black-out niet omdat je ineens spreekangst hebt of onzeker bent, maar omdat die ander een koord uitwerpt naar jouw kruinchakra.

Een voorbeeld van de aura – chakra en energetische koorden die aangrijpen op de zonnevlecht.  Sommige mensen hebben hier veel pijn of zelfs het gevoel dat er iets heel zwaars en zwart in zit.

Een voorbeeld van het waarnemen van energie:

Een verkoper komt aan de deur en wil iets verkopen. Nog voordat die zijn mond heeft opengedaan heb je de keus al gemaakt. Ik vind hem sympathiek of niet en ik koop dus iets of niets. Dat heeft nagenoeg niets met iemands uiterlijk te maken, maar met zijn uitstraling.

Deze uitstraling is feitelijk zijn energetisch lichaam. De energetisch koorden bepalen voor een groot deel zijn uitstraling, want ze laten zien met wie hij zich heeft verbonden en ook of ze positief of negatief zijn. Ze zijn dus feitelijk waarneembaar. De koorden reageren op intentie van de persoon. Als iemand een intentie heeft naar een ander persoon, dan vormt zich een koord.

Gedachten sturen de energie

Het energetische lichaam wordt beïnvloed door het fysieke lichaam door middel van intentie. Gedachten dus.

Maar omgekeerd gebeurt er precies hetzelfde. Energetische verbindingen beïnvloeden het lichaam. Je intentie of wens aan een ander komt dus aan bij de persoon en zal hem zodanig ook beïnvloeden. De kracht waarmee je de intentie uitspreekt, de emotionele lading, bepaalt het effect. Je wens kan tijdelijk zijn, maar ook permanent. De invloed zal dan ook tijdelijk of permanent zijn. De ontvanger neemt dit onbewust waar en zal ernaar handelen. Hetgeen hij ontvangt is het resultaat van zijn bewustzijn en karma.

Een dominant persoon kan iemand beïnvloeden door energetische koorden. Die kan je zelfs manipuleren. Banden die niet zuiver zijn en schadelijk zijn voor de ziel behoren niet in stand gehouden te worden.

Maar ook een persoon die je energetisch op afstand helpt krijgt toegang tot jou energetische koorden. Het hoeft niet verkeerd te zijn, maar het gebeurd vaker dan je denkt dat zo iemand je door die banden gaat manipuleren. Degene legt ook een energetische koord bij jou aan. Het hoeft niet fout te gaan, maar je moet altijd alert blijven.

Energetische koorden kunnen verbroken worden. Dat kan snel resultaat geven. Als je voelt dat je energetische koorden heb met iemand die niet goed meer zijn is het goed om die banden te verbreken, ze hebben voor jou geen waarde meer.

Een hele simpele oefening is met Aartsengel Michael en Aartsengel Rafael. Je vraagt:

Engel Michael en Engel Rafael willen jullie nu bij ..(je naam)… de koorden van … (vul hier in wat nodig is bijv woede, verdriet, naam van een persoon, contracten uit vorige levens enz in)….doorsnijden en daarna aan beide kanten met liefde en licht helen. Zowel bij mij als aan de andere kant. Aartsengel Michael en Aartsengel Rafael ga jullie gang. Ik ben jullie dankbaar.

Vraag om jouw energie terug en geef tevens de energie van de ander terug. Dit kan je ook met een visualisatie doen.

Zorg dat je goed geaard bent. Zet jouw eigen aura in het licht en zet er een bescherming om heen. Zet daarna de aura van de persoon waar je de banden mee wilt verbreken in het licht. Bekijk welke chakra’s (energievelden) verbindingen zijn gelegd. Laat nu gouden licht door die banden stromen en maak in het midden de band tussen jou en de ander los waarbij je het deel van de ander terug brengt naar die persoon en je eigen deel mee terug neemt naar jezelf. Doe dit met alle banden die je ziet. Mocht het moeilijk gaan dan vraag je Aartsengel Michael je te helpen met zijn vlammend zwaard. Bedank hem daarvoor.

Wat de chakrakoorden betekenen:

Koorden zijn meestal indirecte verzoeken om aandacht. Met bewuste verbindingen heb je bewegingsvrijheid. Je kunt ze gebruiken om je op de ander af te stemmen en laat ze los wanneer dat beter is voor jezelf en de situatie.

1. Wortelchakra Red me- Help me overleven

2. Heiligbeenchakra Steun me- Ik ben seksueel geïnteresseerd in jou

3. Zonnevlechtchakra Vertel me wat ik moet doen- Geef me energie

4. Hartchakra Hou van mij- Ik heb je lief

5. Keelchakra Luister naar mij- Zeg wat ik wil

6. Voorhoofdchakra Geef me aandacht- Ik denk aan je

7. Kruinchakra Ik controleer je- Volg mij/gehoorzaam mij

Koorden loslaten

Een oefening van Carolina Bont, oprichter van het Centrum voor Effectieve intuïtie:

– Ontspan en voel je verbinding met de aarde.

– Projecteer jezelf op je innerlijk beeldscherm en kijk welke koorden je hebt en bij welke chakra’s. Naar wie of wat gaan ze toe?

– Stel je voor dat je onder de douche staat en op de knop ‘reinigen’ drukt. Kristalhelder water reinigt je hele aura. De koorden gaan los. Je ziet en voelt hoe ze dunner worden en oplossen en hoe je energieveld helemaal vrij is.

– Druk op de knop ‘nieuwe energie’ zodat de plekken waar je losliet en je hele aura volstromen met prachtige energie.

Bron: Carolina Bont https://injekrachtstaan.wordpress.com/2016/02/21/energetische-koorden/

————————————————————————————–

De oefening met Aartsengel Michael en Rafael heb ik ook anders beschreven voor wie dit  makkelijker is (Dit is afkomstig van team tweelingzielenenmeer).

Een hele simpele oefening is met Aartsengel Michael en Aartsengel Rafael. Je vraagt:

Engel Michael en Engel Rafael willen jullie nu bij mij en …… de koorden van (vul hier in wat nodig is bv woede, verdriet, contracten uit vorige levens enz ) doorsnijden en daarna aan beide kanten met liefde en licht helen. Zowel bij mij als aan de andere kant. Aartsengel Michael en Aartsengel Rafael ga jullie gang. Ik ben jullie dankbaar.

Vraag om jouw energie terug en geef tevens de energie van de ander terug. Dit kan je ook met een visualisatie doen.