E-Zine Pak je geluk, Ed Monsma Nr. 138

10 oktober 2019

Laat het leven leuk zijn. Bedenk als je wakker wordt waarvoor je dankbaar bent, herhaal dat als je gaat slapen. Het maakt je dag rijker in vele opzichten. Leef liefdevol en met plezier en je creëert wat je wenst…

Onze wensen…… worden verhoord……

Echter: Niet wat we willen, maar wat we denken…………..(dus we moeten denken wat we willen!)

Ik was zo druk met lezen, dat ik even geen tijd kon vrijmaken voor de E-zine. Daarom ook deze keer een paar regels langer. Vorige keer noemde ik al even ‘Playing the Matrix’ van Mike Dooley. Ook las ik ‘Super Attractor’ van Gabrielle Bernstein, een boek wat net uit is. Beide boeken gaan over manifesteren, over het verwezenlijken van je wensen.

Hanneke vroeg me onlangs waarom dat onderwerp me zo interesseerde. Ik denk dat het komt omdat ik regelmatig in ons leven merkte dat wensen die ik had bijna direct uitkwamen nadat ik ze had geuit. Terwijl dat op andere momenten niet gebeurde, en ook ben ik me door mijn ongelukken bewust geworden dat je verkeerde dingen kunt wensen. Of beter gezegd: op de verkeerde manier goede dingen kunt wensen die daardoor verkeerd uitpakken. Er wordt ‘naar ons geluisterd’, dus is het verstandig om de juiste dingen te denken, voelen en doen. Niet omdat God ons anders straft, maar omdat we onszelf anders ‘straffen’.

Zo lijkt mijn eerste fietsongeluk (2003) het gevolg van het feit dat ik iets minder wilde gaan werken en de teleurstelling dat dat niet snel genoeg lukte – ik werd geholpen om minder (veel meer dan ik had gewenst) te werken door de val. En na het tweede ongeluk (twee jaar later) besefte ik direct dat ik zelf had gedacht dat het goed zou zijn om iets zichtbaar ernstigs te hebben, omdat ik me niet serieus voelde genomen door de arbeidsongeschiktheidsverzekering – ik werd geholpen door o.a. gebroken ribben en een hoofdwond (overigens werd ik er niet echt mee geholpen, want ik werd nog steeds niet serieus genomen, maar had wel veel pijn).
In beide gevallen werd ik door mijn onbewuste (of het universum) geholpen om te bereiken wat ik wilde, maar achteraf moet ik constateren dat ik iets duidelijker had moeten zijn. In mijn frustratie heb ik dingen gedacht die ik niet had moeten denken, ik had mijn onbewuste juiste informatie moeten geven, via mijn gedachten. Want in feite gebeurde waarom ik vroeg, alleen niet op een manier die ik leuk vond. Er gebeurde eigenlijk niet wat ik wilde, maar wat ik had gedacht.

Toen ik nog praktijk voerde, kwam het regelmatig voor dat de wachtlijst te lang werd of er juist gaatjes in de agenda kwamen. Ik hoefde dan maar te ventileren (door het tegen Hanneke te zeggen) dat er even niet gebeld moest worden of juist wel, en er werd een week niet gebeld of een paar minuten later hadden er 3 nieuwe patiënten zich gemeld. Het was bijna eng zoals de wensen uitkwamen.
Er waren veel momenten dat iets wat ik wilde manifesteren direct gebeurde. Al dan niet op de manier waarop ik het had gewild – maar wel zoals ik het had ‘gedacht’. Het maakt me nieuwsgierig naar hoe dat werkt.

Daarom ben ik geïnteresseerd in informatie over manifesteren. Enerzijds kan het immers voorkomen dat ik verkeerde dingen manifesteer omdat ik niet op de juiste manier ‘denk’, anderzijds kan het ‘t leven een stuk leuker maken. En dat geldt dus ook voor jullie allemaal. Daardoor ben ik nog meer geïnteresseerd.

Het leuke van de beide boeken die ik nu las, is dat er veel wetenschappelijk onderzoek is, dat ze dezelfde dingen aandragen en bovenal dat wij mensen een enorm vermogen hebben tot creatief manifesteren. Eigenlijk doen we dat ook de hele tijd – zelfs al beseffen we dat niet – alleen lang niet altijd op de goede manier. Zeker niet als je naar de huidige wereld kijkt, die een optelsom is van onze manifestaties.

Want een van de beperkingen bij manifesteren is de invloed van anderen. Iedereen manifesteert, dus hoe meer anderen invloed hebben, hoe kleiner jouw invloed is. Een andere belangrijke beperking is de stemming. Als we in een niet positieve vibratie (stemming) zijn, kunnen we niet manifesteren (in elk geval niet wat we willen). Daarom komen mensen die in de problemen zitten en daarmee bezig blijven er wellicht ook zo moeilijk uit. Ik zal daar de volgende E-zine meer over uitleggen.

Ik denk dat ik in deze E-zine slechts een tipje van de sluier kan oplichten, omdat ik ook ander onderwerpen wil behandelen. Geloof me, het is de moeite waard om het te lezen en tot je te nemen.
Mike Dooley zegt: “Het leven is niet iets wat je overkomt, het is juist omgekeerd” oftewel, het leven wordt gevormd naar jouw gedachten, jouw wens is ‘een opdracht aan het hele universum’. Wij ‘vormen’ de wereld om ons heen……..(wat alles te maken heeft met de kwantumdeeltjes en onze invloed daarop).
Reden temeer om niet alles in deze E-zine te schrijven is het feit dat je misschien even moet wennen aan wat hierboven staat.
Veel mensen denken dat het leven hen opzadelt met allerlei momenten die wel of niet leuk zijn, maar het staat vast dat we dat voor het overgrote deel zelf creëren. Voor de meeste mensen is dat nieuw, en soms zelfs onverteerbaar. Zoals mijn val destijds – en vooral de gevolgen ervan, zoals mijn roeping niet meer kunnen vervullen – onverteerbaar was.

We zijn ook opgevoed met het idee dat we onze doelen moeten stellen, zo nauwkeurig mogelijk, en daar hard voor moeten werken. Bijna obsessief vasthoudend aan wat we willen. Want dan bereiken we het wellicht. Maar dat keihard en serieus werken blijkt nu juist de verkeerde aanpak.

Het is belangrijk je intentie te zetten (zoals we gebruikelijk bij de Chi Neng Qigong doen aan het begin van de oefening), het gewenste eindresultaat te zien. Maar volgens Mike Dooley is het dan beter om het eindresultaat globaal te omschrijven. Dus niet te nauwgezet, globaal is beter, zoals ‘een goede gezondheid’, ‘welvaart’, ‘financiële onafhankelijkheid’, ‘goede relaties’, etc.
We geven daarmee het universum (of God, of…..vul maar in) de kans om het zo goed mogelijk voor ons te regelen, vaak beter dan we zelf hadden kunnen bedenken…..
Bovendien is een wens die te nauwgezet gesteld is een soort van dwangbuis die al snel maakt dat we onszelf gaan tegenwerken via onze gedachten. Bovendien is wat we eigenlijk willen bereiken meestal een bepaald gevoel (als we het bereikt hebben): gelukkig, of vrij, opgelucht, etc.

Zelf stelde ik bijvoorbeeld – toen ik van dit alles nog niets afwist – als doel dat ik mijn kennis aan een breder publiek wilde ventileren (als service). Prompt werd ik binnen enkele weken uit het niets gebeld door Radio Heemskerk, of ik in een programma eens in de 14 dagen meer over homeopathie wilde vertellen, en enige maanden later werd ik door Radio Beverwijk gevraagd om mee te werken aan een wekelijks 2 uur durend programma over geneeskunde met aandacht voor de alternatieven. Ik had opengelaten hoe ik meer wilde ventileren, en het werd voor mij ingevuld zonder dat ik er zelf iets aan had gedaan….(behalve het feit dat ik een klein lijstje met wensen had gemaakt).

Juist te veel bezig zijn met het vervullen van je wensen maakt dat het minder snel zal gebeuren. Wel helpt het uiteraard als je stapjes doet in de richting van je doel (hoewel het bij mij toen voldoende was om het op te schrijven – maar ook dat is een actie): als je de loterij wilt winnen, zal je een lot moeten kopen….
Wat heel belangrijk is, is dat je je regelmatig voorstelt dat je je doel al hebt bereikt (en je kerngezond voelt, heel rijk voelt, etc) met de emoties die daarbij horen als dankbaarheid, blijheid, geluksgevoel, e.d.

In feite is het heel belangrijk dat je met plezier leeft, probeert om zoveel mogelijk dingen dankbaar te zijn en regelmatig je waardering uit te spreken, en voor jezelf je grotere doelen op te schrijven, waarbij dienstbaarheid in wat voor vorm dan ook belangrijk is. Ook hier is liefde weer het cement tussen je verlangens en het resultaat……..Op die manier komen dingen naar je toe, en is het leven mooier.
Maar vergeet ook niet wat ik vorige keren al schreef: wees consistent in wat je denkt, doet en zegt. Als je steeds andere signalen uitzendt, geef je onduidelijke informatie en als je rare dingen denk (als ‘misschien is het beter als ik mijn been breek’ – ik heb het echt gedacht!), gebeuren er ook rare dingen.

Wordt vervolgd…….

——————————–

Voedsel wat je beter kunt vermijden

Ik heb het de afgelopen E-zines regelmatig gehad over het feit dat het nu steeds duidelijker wordt dat vrijwel alle ziekten als onderliggende oorzaak ontstekingen hebben. Een ontsteking is een reactie van het lichaam op onbalans, vooral onbalans in de darmflora. Hoe meer we die ontstekingen ‘voeden, hoe ernstiger en chronischer de aandoeningen kunnen worden.
Wat ik nu noem is de top 10 aan voedsel die dat soort ontstekingen voedt of veroorzaakt.
Hoewel het nauwelijks tot de conventionele geneeskunde is doorgedrongen (maar dat duur vaak tientallen jaren) zijn er wereldwijd al talloze patiënten genezen van allerhande chronische ziekten en zelfs kanker door o.a. het dieet te veranderen. (Nog optimaler is het als tegelijkertijd de omgang met stress wordt verbeterd en aan de overtuigingen wordt gewerkt):
1. Gluten – zit in vele granen. Alleen dit mijden kan al grote veranderingen in de gezondheid geven. Tarwe is daarbij kennelijk veel kwalijker dan bijvoorbeeld oudere variaties als bv. Spelt.
2. Suiker (s), zetmeel. Hoef ik verder eigenlijk niets meer over te vertellen. Alternatief: fruit en groenten.
3. Geraffineerde koolhydraten. Zoals in gebakken producten (brood, gebak, pasta, pizza, ontbijtgranen, etc.)
4. Niet-biologisch vlees en zuivel.
5. Gekweekte vis en zeevruchten. Ze bevatten antibiotica en minder van de goede vetten; bovendien is het niet al te milieuvriendelijk. Het liefst dus ‘wilde’ vis, en anders gecertificeerd als duurzaam (in elk geval iets beter).
6. Bewerkt vlees, zoals salami, gehakt, e.d. Zeker in de supermarkt en als niet biologisch
7. Transvetten, die vrijkomen bij de bewerking van vooral plantaardige vetten als ze stolbaar worden gemaakt. Zoals bijvoorbeeld margarine.
8. Voedseladditieven en conserveermiddelen.
9. Geraffineerde plantaardige olie en zaadolie. Slechte vetten zijn sojaolie, zonnebloemolie, maisolie, safflourolie, pindaolie, raapzaadolie, palmolie. (Goed daarentegen zijn grasboter, ghee, kokosolie, kokosmelk, olijfolie, avocado-olie, visolie, lijnzaadolie, chiazaad, walnoten, pecannoten, macadamianoten, en eieren)
10. Kunstmatige zoetstoffen, met uitzondering van stevia en monkfruit. De kunstmatige zoetstoffen versterken de ontstekingsreacties en hebben via het zenuwstelsel eenzelfde effect als suiker (het zijn daardoor zelfs dikmakers, al bevatten ze geen calorieën).

————————–

Biologisch voedsel, waarom?

Wetenschappers hebben aangetoond dat als alle voedsel biologisch zou worden verbouwd, het een enorme verbetering/afname van het klimaatprobleem zou geven. Eerder werd al aangetoond dat alle redenen die bedacht zijn om genetisch te manipuleren onzin zijn en slechts een poging om ons totaal afhankelijk te maken van één industrie (Monsanto/Bayer). Juist biologische landbouw zorgt voor sterkere gewassen die beter opgewassen zijn tegen de wisselende omstandigheden.
Ik eet vooral biologisch, omdat vrijwel alle groenten en fruit behandeld zijn met herbiciden die bijdragen aan ontstekingen en disbalans in de darm en daarmee in het hele lichaam. Bovendien zijn er dankzij Monsanto (en nu Bayer) steeds meer groenten die genetisch zijn veranderd en daarmee niet alleen onnatuurlijk zijn geworden, maar ook de darmflora op een onverantwoorde manier veranderen. En het staat er niet op! We weten niet als we iets in de supermarkt kopen welke pesticiden erop zitten en of het genetisch is veranderd tot iets wat op voedsel lijkt maar het eigenlijk niet zou mogen heten.
En niet onbelangrijk: hoe meer mensen biologisch gaan eten, hoe meer signaal er naar de boeren is om biologisch te gaan verbouwen. Ook als het gaat om runderen, kippen, e.d.
Er zijn vanuit de goedwillende boeren meerdere initiatieven om lokale biologische producten te leveren die online besteld kunnen worden. In Noord-Holland (en vast ook elders) zijn er een paar samenwerkingsverbanden die groenten leveren vanuit verschillende lokale biologische boeren. Ze bezorgen op bestelling bijvoorbeeld 2x per week. In Heemskerk zit De Duintuin waar je ook online kunt bestellen, terwijl ze ook o.a. in Limmen staan op vrijdag.
Als je geïnteresseerd bent, google maar eens op biologische groenten en je vindt de mogelijkheden.
Een goed advies is meer groenten eten en minder vlees. En dan bij voorkeur allemaal biologisch.

Als je je gezondheid serieus neemt en een bijdrage wilt leveren aan het klimaatprobleem, koop biologische producten. De verandering moet van onderaf komen, van ons consumenten, de overheid heeft andere (vooral partij) belangen zoals steeds weer duidelijk wordt. En ook veel boeren zitten nog in een oude gewoonte van verbouwen met pesticiden/herbiciden en denken dat het niet anders kan. Het is aan ons om de verandering gestalte te geven door ons gedrag (en manifestaties/visualisaties).

Toen ik onlangs een opmerking maakte over iets wat ik liever niet at omdat het niet gezond was, kreeg ik van iemand de opmerking ‘maar niet alles wat je eet hoeft toch gezond te zijn?’. In onze cultuur een bijna logische opmerking, maar als je er even over nadenkt ook een hele rare.

We willen allemaal gezond zijn, maar het is kennelijk heel normaal als we ongezonde dingen eten en drinken? Wat verwachten we dan van ons lichaam? Wat is de boodschap die we met dit soort gedachten geven aan het lichaam en aan ons immuunsysteem? Wat is de overtuiging hierachter? Niet voor niets schrijft Kelly Brogan in haar nieuwe boek ‘Own Your Self’ dat er naast de voeding en stress ook aan overtuigingen moet worden gewerkt bij zieke mensen. Het geeft ook aan hoe weinig bewust veel mensen nog leven en eten. We geven maar al te vaak een dubbel signaal over onze gezondheid………
En nog veel te veel mensen denken dat de dokter wel een pil heeft als het mis gaat, zonder zich te realiseren dat de dokter helemaal niet geneest, maar slechts behandelt. Het verkeerde proces gaat door, maar we merken het een poosje niet – tot het op een andere manier zich nog heftiger uit.

En ja, ik eet ook af en toe dingen die tot het ongezondere rijtje behoren. Maar ik ben het me bewust, werk aan verdere verbetering en manifesteer mezelf als een gezond persoon in alle facetten…ik ben er ook steeds meer van overtuigd dat ik op een gezonde manier 113 wordt, zoals ik altijd al gekscherend heb voorspeld.

Tenslotte wil ik nog eens de affirmatie van Louise Hay herhalen:
“Ik hou van het leven en het leven houdt van mij”

Tot de volgende keer.

Guy Finley:
Hoe meer we leren los te laten en onszelf te geven voor het grotere goed, hoe meer goeds we vinden in alles wat ons gegeven is mee te maken in dit leven.
(www.guyfinley.com)

Links:

Naar de samenvatting over de ziekten van vandaag de dag en wat je er zelf aan zou kunnen doen: https://www.praktijkmonsma.nl/index.php/blog-jouw-gezondheid/2-ongecategoriseerd/242-auto-immuunziekten-uitgebreid-samengevat

De intentie van deze E-zine is enerzijds het bewustzijn te versterken t.a.v. wat we zelf kunnen doen om ons leven aangenamer te maken; en anderzijds het leven een stukje positiever te benaderen, het gevoel van geluk een beetje dichterbij te brengen. Te knipogen naar ons leven. Maar ik ben ook arts (ook al is het ‘in ruste’) en soms moet ik iets vanuit mijn artsenhart kwijt.
Spreekt de E-zine je aan, attendeer dan anderen s.v.p. op deze E-zine, zodat de E-zine steeds meer mensen kan bereiken. De intentie is eens per 3-4 weken-. Aanmelden kan via aanmeldenEzine@praktijkmonsma.nl
Dank je wel dat ik dit mag doen!

Over “praktijk”: ik geef Chi Neng® Qigong les en schrijf af en toe wat (4 boeken op de website, veel PakjeGeluk-“hulpmiddelen”, en blogs over Homeopathie, Qigong, Numerologie, PakjeGeluk, Integrale Geneeskunde en Praktijkervaringen). Hanneke geeft ook Chi Neng® Qigong les en is daarnaast actief als NEI-therapeute. Als je geïnteresseerd bent, lees op de site www.praktijkmonsma.nl.

Wil je de E-zine niet meer ontvangen: afmeldenEzine@praktijkmonsma.nl
www.pakjegeluk.nl