E-Zine Pak je geluk, Ed Monsma Nr. 136

21 juli 2019

Geniet van de vele prachtige rozen…………fijne zomer!

Prachtige Rozen

Als je een roos wilt, respecteer dan de doornen (Perzisch gezegde)

Je kunt dit gezegde – zoals zovele – gebruiken zoals het uitkomt, bijvoorbeeld dat je – als je iets moois wilt creëren – uitdagingen zult tegenkomen. ‘Iets moois creëren’ kan van alles zijn. Het kan letterlijk betekenen iets maken, maar het kan ook betekenen dat je je aan een bepaald dieet wilt houden, dat je een bepaalde gedragsverandering of mindset bij jezelf wilt bewerkstelligen, of dat je je aan een bepaald plan wilt houden, of een doel wilt nastreven, of……….

En in het klein doen we dat allemaal regelmatig, iets creëren. Waarbij we uitdagingen tegenkomen. Hoe vaak gebeurt het me niet dat ik even snel een boodschap bij de super op 400 meter afstand doe, de scanner pak om sneller te zijn………..en een controle heb (met één boodschapje). En soms werkt die controlescanner dan ook nog niet waardoor ik extra lang moet wachten. Weg tijdswinst.

Zo probeer ik ook al jaren om een ritme in mijn slaap/waak ritme te krijgen, waarbij ik eigenlijk vroeg op wil staan (en dus vroeger naar bed moet) om te mediteren en Qigong te doen om zo de dag te beginnen. Maar Hanneke heeft wisselende diensten en is vaak pas om kwart voor twaalf thuis. Toen ik jaren geleden extreem moe was, lag ik al op bed, iets wat ik nu wellicht ook zou moeten doen om mijn doel te bereiken. Maar……..dan vind ik het toch gezelliger om op te blijven en haar nog even gezelschap te houden……en dus lukt het niet. Het is natuurlijk een kwestie van keuzes maken, maar dat op zich kan al een uitdaging zijn.

En laten we eerlijk zijn, ons leven zit vol uitdagingen. En hoe meer we willen creëren, hoe meer uitdagingen we tegenkomen. Hoe meer we onszelf of onze situatie of ons leven willen optimaliseren, hoe meer uitdagingen we zullen tegenkomen.
Dat kan vervelend zijn, en voor menigeen is het een reden om maar mee te zwemmen met de massa zonder zelf echt iets te creëren, zonder zelf iets in de melk te brokkelen. Dan zijn er minder uitdagingen, minder doornen. Want feit is dat hoe bewuster je leeft, hoe meer je wordt geconfronteerd met uitdagingen, in allerlei vorm. Domweg omdat je ze bewust ziet.

Als je in het kader van het milieu, denkend aan je (achter)(klein)kinderen die je ook nog een prettig leven wenst, bewust alles scheidt en je ziet anderen (terwijl ze ook een nageslacht hebben) alles in dezelfde bak gooien, dan kan dat een uitdaging zijn. (Waarom zou ik zoveel moeite doen terwijl anderen het niets kan schelen? Zal ik er iets van zeggen? Het maakt me razend! Om maar wat mogelijke reacties te noemen).
Als je je kind vandaag de dag wilt beschermen tegen de bijproducten, energetische verstoring, weerstands(darm)verstoring en mogelijk generaties lange belasting van een vaccin omdat je na bestudering van alle feiten die je hebt opgezocht grote twijfels hebt aan het nut ervan, kan dat een flinke uitdaging zijn als 80-90% van de mensen over je heen valt omdat je die keuze maakt.

En toch, zelfs in dat laatste geval heb je de keus om de doorn te respecteren of niet. Ik bedoel daarmee te zeggen dat we moeten accepteren dat dingen soms zijn zoals ze zijn. In deze fase van ons leven, in deze fase van onze ontwikkeling, in deze fase van politieke beslissingen, in deze fase van macht die een bepaalde kant op valt.
In elke situatie hebben we min of meer de keus om te accepteren dat de situatie is zoals ie is, of om ons ertegen te verzetten. Die keuze maakt ook of de uitdaging groot of klein is. En misschien zelfs of het een uitdaging is of een dikke muur waar we ons tegen kapot lopen, omdat we nutteloos energie verspillen.

Het geheim van dingen gedaan krijgen, is doen…………….. Dante Alighieri

Neem internet/wifi. Internet is opgezet vanuit het Amerikaanse militaire systeem. Het idee was om niet alleen alles te digitaliseren zodat alles makkelijk opgeslagen kon worden en razendsnel verzonden kon worden, maar om alles onder controle te krijgen over de hele wereld. Om te weten waar wie was, wat de gesprekken waren, wat er verzonden werd, wat de gedachten van mensen waren, wat de plannen waren, etc.
Grappig is dat we het af en toe over privacywetgeving hebben en dat we denken dat er nog iets privé is, maar in feite is er precies gebeurd wat men toen wilde: via WhatsApp, Facebook, en al die andere social media en via alle ‘slimme apparaten’ (babyfoons, slimme luidsprekers, slimme koelkasten, slimme energiemeters en slimme thermostaten) en niet te vergeten via onze smartphone, zorgen we ervoor dat ‘ze’ alle informatie krijgen die ze willen. De kunstmatige intelligentie is in staat ontelbare berichten in no time te scannen en selecteren op wat ze willen weten.
(En alle grote organisaties in Silicone Valley hebben banden met het militaire systeem).
Toen ik het met Hanneke erover had, bedachten we dat wij weinig slimme apparaten hebben en niets op Facebook, Instagram e.d. posten, maar bleek Hanneke net met haar zus via WhatsApp te hebben besproken waar ze naartoe ging en hoe lang……..
Daar komt bij dat ‘Big Brother’ nu ook steeds meer censureert via o.a.Facebook, Instagram en Google. Google heeft zelfs z’n database geschoond als het gaat om informatie omtrent biologisch (organic) en natuurlijke of homeopathische informatie. Ze geven sites die veel informatie geven en enthousiast een meer natuurlijke manier van leven en genezen promoten minder gelegenheid om bovenin het lijstje te komen als je iets opzoekt.
Het idee van ‘Big Brother’ is dus meer waar dan we neigen te denken; de ‘vrijheid’ van internet wordt steeds meer tot een door overheden en industrie ( de 3 M’s: Media, ‘Militair’ en ‘Medisch’) gedicteerd orgaan waarop we straks wellicht alleen nog maar kunnen vinden waarvan ‘men’ vindt dat we het mogen weten.
Dat alles onder het mom van het beschermen van de maatschappij.

Dat het gebeurt met walgelijke filmpjes of oproepen tot terrorisme (hoewel zelfs dat iets is wat je van twee kanten kunt bekijken) lijkt logisch, dat het gebeurt met vaccinaties is uiterst dubieus, maar dat het nu ook gebeurt met accounts of mensen die laten zien dat je ook op een wetenschappelijke basis natuurvriendelijk en mensvriendelijk kunt genezen of gezonder worden is ronduit verwerpelijk.

Als alles lijkt tegen te zitten, bedenk dan dat vliegtuigen opstijgen met tegenwind….Henry Ford

Maar dan nog: het is een uitdaging van deze tijd. En hoe groot je die uitdaging laat zijn is afhankelijk van in hoeverre je kunt accepteren dat het is zoals het is. En natuurlijk kunnen we ons tegen van alles verzetten, maar ook dan zullen we ons moeten realiseren dat het gros van de mensen er helemaal niet mee bezig wil zijn. Veel te lastig, veel te veel uitdaging. ‘Laat de overheid het maar beslissen’.
Als voorbeeld wordt straks het 5G netwerk uitgerold, met als het aan het kabinet ligt op elke hoek een satellietje op een lantaarnpaal. Dit om straks letterlijk in elke uithoek een sneller internet te hebben. Om dezelfde reden worden duizenden satellieten om de aarde heen geposteerd (elke provider heeft straks z’n eigen satellieten).
Wetenschapers – zelfs binnen de VN – waarschuwen tegen de gevolgen voor de gezondheid, maar het is allemaal tegen dovemans oren gericht, want de macht van de industrie is vele malen groter en het aantal politici wat de kop in het zand stopt is te groot.

Dit is nu een voorbeeld van een gebied waar ik de handdoek ook in de ring heb gegooid. Er zijn allerlei voorlichtingsdocu’s op internet over de gevolgen en gevaren, maar ik skip het. Ik wil het niet meer zien, ik kan er niets mee. Het maakt me moedeloos en verdrietig. Ik realiseer me dat dit niet tegen te houden is, hoe graag ik het ook zou willen. En ik realiseer me dat ik er zelfs niet tegen zou gaan demonstreren omdat het een gelopen zaak is en ik mijn energie er niet in wil steken.
Uitdaging? Je zeker, en het zou een hele grote kunnen zijn. Maar ik accepteer de doorn, ben zelfs in staat die te respecteren. Het is zoals het is. (En is ik twijfel aan acceptatie doe ik EFT). En ik kies ervoor me te beschermen o.a. via mindset en d.m.v. Qigong en ‘aarden’.

Ik zei het al, het leven zit vol uitdagingen. Gaan we mee in de hype van de social media en besteden we meer aandacht aan onze apparaten dan de mensen om ons heen? Gaan we mee in het ‘overal aan mee doen’? Blijven we ondanks de krankzinnige hoeveelheden aan communicatiemogelijkheden doorgaan met steeds slechter communiceren? Steeds meer burn-out en oververmoeidheid op steeds jongere leeftijd omdat we alles moeten en willen?
Erg bewuste mensen om me heen hoor ik steeds vaker zuchten om de wereld van nu, en sommige sluiten zich voor delen van die wereld af. Begrijpelijk en deels zelfs verstandig. De social media en het journaal zijn wellicht de grootse verzwelgers van onze energie, naast de diversiteit aan meningen rondom ons. Meningen waaraan we ons moeten aanpassen of die we maar accepteren voor de goede lieve vrede of meningen waartegen we ons wel moeten verzetten. Hoe dan ook, het zijn uitdagingen, doornen, en het kost energie.

Als arts zie ik wat er in de geneeskunde gebeurt, en ik zie hoe mensen dingen krijgen met het etiket ‘geneesmiddel’ en er alleen slechter van worden. Als huisarts zag ik dat al, later als arts voor complementaire geneeskunde zag ik dat nog meer. Toch heb ik als huisarts al geleerd me niet met mensen te bemoeien tenzij ze daar zelf om vragen. Ik zal niet snel ongevraagd advies geven, omdat ik heb geleerd dat mensen het helemaal niet willen horen, het is te verwarrend, te bedreigend bijna. Al is het alleen al omdat anderen de ‘gewone dokter’ op een voetstuk hebben staan.
Het waren zeker doornen (en zijn het nog regelmatig), maar ik respecteer ze. Ik respecteer hoe de ander in elkaar zit, omdat ik weet dat er talloze invloeden zijn geweest die hen daar hebben gebracht.

Acceptatie lijkt op niets doen, maar in werkelijkheid is het een eerste stap op een nieuwe weg….Olaf Hoenson

Om overeind te blijven in deze wereld moeten we dus proberen de doornen des levens te respecteren, op z’n minst te accepteren. Net als de dood bij het leven hoort, horen de doornen er ook bij.
En bovendien is het heel belangrijk integer te blijven naar jezelf, niet weg te lopen van de eigen normen en waarden, niet weg te lopen van de eigen idealen. Blijf jezelf, blijf authentiek.
Wat mij helpt is te bedenken dat het fases zijn, dat het allemaal uiteindelijk wel goed komt (ook met deze aarde) en dat wij maar passanten zijn in een opeenvolging van generaties en ontwikkelingen.
We leven in een prachtige wereld, vol rozen. En dus ook vol doornen. Ik kies er bewust voor de rozen te zien en ervan te genieten, en de doornen te respecteren zodat ze me niet verwonden.

Geniet deze zomer en daarna van de vele prachtige rozen! En probeer de doornen te respecteren……….

Guy Finley:
We kunnen niet de ongewenste wereld die we ervaren veranderen zonder eerst die delen van ons te veranderen die de wereld creëren waarvan we voelen dat die veranderd moet worden. 
(www.guyfinley.com)

Links:

Naar de samenvatting over de ziekten van vandaag de dag en wat je er zelf aan zou kunnen doen: https://www.praktijkmonsma.nl/index.php/blog-jouw-gezondheid/2-ongecategoriseerd/242-auto-immuunziekten-uitgebreid-samengevat

De intentie van deze E-zine is enerzijds het bewustzijn te versterken t.a.v. wat we zelf kunnen doen om ons leven aangenamer te maken; en anderzijds het leven een stukje positiever te benaderen, het gevoel van geluk een beetje dichterbij te brengen. Te knipogen naar ons leven. Maar ik ben ook arts (ook al is het ‘in ruste’) en soms moet ik iets vanuit mijn artsenhart kwijt.
Spreekt de E-zine je aan, attendeer dan anderen s.v.p. op deze E-zine, zodat de E-zine steeds meer mensen kan bereiken. De intentie is eens per 3-4 weken-. Aanmelden kan via aanmeldenEzine@praktijkmonsma.nl
Dank je wel dat ik dit mag doen!

Over “praktijk”: ik geef Chi Neng® Qigong les en schrijf af en toe wat (4 boeken op de website, veel PakjeGeluk-“hulpmiddelen”, en blogs over Homeopathie, Qigong, Numerologie, PakjeGeluk, Integrale Geneeskunde en Praktijkervaringen). Hanneke geeft ook Chi Neng® Qigong les en is daarnaast actief als NEI-therapeute. Als je geïnteresseerd bent, lees op de site www.praktijkmonsma.nl.
Wil je de E-zine niet meer ontvangen: afmeldenEzine@praktijkmonsma.nl
www.pakjegeluk.nl