De weg naar union, deel 2

10 maart 2020

Heling en transformatie

In deel 2 op weg naar union wil ik het hebben over heling en transformatie als de weg naar balans. Feitelijk het belangrijkste onderdeel van de twinconnectie maar ook van alle andere lichtwerkers die hebben mogen ontwaken uit de 3d illusie van afgescheidenheid.

Wat in de hogere dimensies niet meer van toepassing is maar wat nog wel bij het aardespel hoort, is het onderscheid tussen mannelijke en vrouwelijke energie. We hebben allemaal beiden energieën in ons en in het tweelingzielproces speelt het een hele duidelijke rol. Wat ik in een eerder blog al schreef was dat ik die verschuiving in de energie duidelijk voelde als we weer fysiek in elkaars leven waren. Ik kwam meer uit mijn doe-energie en in het voelen en bij mijn twin werd de mannelijke energie sterker. In zowel de mannelijke energie als de vrouwelijke zijn stukken te helen. Bij de mannelijke energie gaat het vooral om de 1e, 3e en 5e energiecentra (chakra’s) die te maken hebben met een bestaan opbouwen, veiligheid, naar buiten treden, je uit durven te spreken, voor jezelf durven te gaan staan en dingen doen. Bij de vrouwelijke energiecentra (2e, 4e en 6e) gaat het vooral om (seksuele) verbinding, leven vanuit het hart, voelen, intuïtie en zijn. De mannelijke energiecentra staan weer in verband met het 3e energetische lichaam, het mentale lichaam. En de vrouwelijke energiecentra met het emotionele lichaam (zie fig. 2) (klik op afbeelding om te vergroten)

Heling speelt zich hier op aarde vooral af op fysiek, emotioneel en mentaal vlak.

Als je nare dingen hebt meegemaakt in je leven en/of veel stress ervaart of hebt ervaren, dan zorgt dat voor een verandering op meerdere terreinen. Allereerst op fysiek terrein; de hersenen veranderen*, de hormonale balans (ieder energiecentrum is gekoppeld aan een endocriene klier) en daarmee ook het zenuwstelsel. Er is ontzettend veel onderzoek gedaan naar de invloed van trauma op het lichaam.** Ten tweede vormen traumatische ervaringen blokkades in het emotionele lichaam. Dat is de tweede laag van de aura dat zich om het lichaam vormt. Ten derde zorgt het trauma voor bepaalde denkpatronen in het mentale lichaam. Mensen die aura’s kunnen waarnemen zien een verandering in de energie als er een emotionele en mentale blokkade zit en later wordt weggehaald ***.

* https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3181836/

** Polivagaal theorie, Steven Porges (1945) en The body keeps the score, Bessel van der Kolk (2015)

*** Licht op de aura, B.A.Brennan (1987) (klik op afbeelding om te vergroten)

Het fysieke, emotionele en mentale zijn dus met elkaar verweven en beïnvloeden elkaar voortdurend. Dat is ook de reden waarom je op meerdere terreinen getriggerd kunt worden en dit zich blijft herhalen totdat de blokkades weg zijn. Het is ook de weg die de kundalini loopt in het lichaam. De energie van de kundalini-slang stuit op de blokkades in de energiecentra totdat deze geheeld zijn waarna de kundalini-energie kan doorstromen.

In het spirituele proces dienen de te helen stukken zich meestal vanzelf aan onder leiding van je ziel. In het tweelingzielproces is de twin vaak de grootste trigger door middel van de spiegelfunctie, ook al is dat niet altijd meteen duidelijk. Durf je in die spiegel te kijken en je pijnstukken aan te gaan en je daarmee over te geven aan de wijsheid van je ziel dan zul je zien dat er naast de triggers ook de “oplossing” of de hulpbron wordt aangedragen in de zin van “toevallige” gebeurtenissen zoals het krijgen van een bepaald boek, een advies van een vriendin over een specifieke website of het op je pad vinden van een bepaalde therapeut of coach die je verder kan helpen. Net zoals bij de brandnetel de dovenetel groeit die de pijn en de jeuk op je huid weer weghaalt. Niks is toeval, alles gebeurt met een reden.

Het mooiste is als je door iemand geholpen kunt worden die de correlatie ziet tussen de drie hierboven beschreven gebieden en je zowel met je fysieke en emotionele trauma kan helpen alsmede je gekoppelde overtuiging. Als je trauma is opgelost maar je verandert niks aan je denkwijze over dat thema, dan is er een kans dat je het voor een deel weer terugzet in je emotionele lichaam. Je activeert dan eigenlijk het oude verhaal opnieuw. Let dus altijd goed op je gedachtes.

Het is een pittig pad maar wordt makkelijker als je je eraan overgeeft en niet vanuit weerstand die spiraal van fear based energy in stand houdt.

Al met al zul je gaandeweg steeds meer van de bagage afleggen en wordt je lichaam lichter en meer in staat hogere frequenties te dragen en dat is nodig voor de innerlijke union en dus ook de fysieke union met je twin.

Veel liefs,

Esther

https://www.estherdenkers.com/blog/403933_de-weg-naar-union-deel-2