De kracht van energie… Let op wat je denkt!

Alles is energie. Woorden, kleuren, mensen… overal ligt een bepaalde ‘kracht’ in verscholen. Dat kan zowel negatief als positief zijn. Een simpele logica zal je doen beseffen dat positieve woorden of mensen een heel andere energie hebben dan negatieve woorden of mensen. Maar ook wanneer je positief ingesteld bent, komt het regelmatig voor dat je negatief denkt. Of in ieder geval, dat er negatieve woorden door je gedachten schieten. Oordelen over anderen bijvoorbeeld!

Laatst deed ik een oefening met alleen maar gedachten. We stonden in een kring, één in het midden, vijf mensen eromheen. De opdracht was: stuur positieve gedachten naar de persoon in het midden.
Dat was fijn om te doen, en ook voor de ontvanger voelde dat natuurlijk prettig. Daarna was de opdracht: stuur negatieve gedachten naar die persoon. Wat mij hierin opviel was dat het ook voor mij heel erg onplezierig was om dat te doen, nare gedachten naar iemand sturen.

Dat de ontvanger het als onprettig ervoer, daar kan je je wel iets bij voorstellen! En hoewel ik deze oefening al wel vaker met verschillende groepjes heb gedaan, besefte ik toch weer en voelde ik heel erg, dat het ook voor mij heel onprettig is om negatieve gedachten te hebben. Ik voelde mij zelfs ‘niet lekker’ worden (en zo slecht dacht ik nog niet eens hoor!!). Hoewel we de oefening maar kort deden, was ik blij dat we stopten en als afsluiting weer lieve woorden/gedachten naar de persoon in het midden stuurden. Daar kreeg ik ook weer een portie prettige energie van en ik voelde me gelijk weer goed.

Wat wil ik hier nu mee zeggen?
*Let op wat je denkt*! Je kan zo snel in een veroordeling naar iemand anders schieten, maar besef asjeblieft dat je jezelf daar ook enorm tekort mee doet. Én dus omlaag haalt. En dat is zo ongezond! Het maakt eigenlijk niet uit hoe de situatie is, of je nu gelijk hebt of niet, of je vindt dat het waar is wat je denkt. Zodra je negatieve woorden naar iemand stuurt, haal je je eigen energie omlaag. En dat doet véél met je! Meer dan je beseft.

Enkele situaties waarin je onbewust negatieve energie naar andere mensen (en dus naar jezelf) stuurt: bij het lezen of horen van slecht/naar nieuws, wanneer je boos op of teleurgesteld in iemand bent (wat waren je verwachtingen, waren deze reëel?), wanneer je piekert over ‘wat er kan gebeuren’ (dat kan in duizenden verschillende situaties zijn), wanneer je een oordeel over iets of iemand hebt. En zo kan je nog veel meer situaties verzinnen.

Vandaar dat bijvoorbeeld het kijken of luisteren naar de nieuwsberichten tegenwoordig zo afgeraden wordt. Je kan behoorlijk geraakt worden in nieuwsberichten over mensen die jij nog niet eens kent, maar over wie je wel negatieve gedachten vormt… wil je dat?

‘Kies je voor je gelijk of je geluk’? Dat kan je in o zo veel situaties toepassen! Herkenbaar?

Succes ermee 😉

Tot de volgende keer, liefs Esther XX
www.facebook.com/KrachtLessen

Je mag mijn artikelen altijd delen! Dank je wel !

Ontvang jij al 1x per 2 weken mijn gratis KrachtMail? Hierbij de link om je in te schrijven:
http://www.estherbuijs.nl/inschrijven

hond met roos