De 20 grootste valkuilen in het tweelingzielproces

14 mei  2020

1. De spiegelfunctie negeren/verwijten

Je twin is een exacte spiegel van jezelf en hij/zij zal je diepste wonden triggeren zodat ze doorvoeld en geheeld kunnen worden. Het gaat niet altijd alleen over gedrag dat wordt gespiegeld maar ook over overtuigingen en denkwijzen die zich op onbewust niveau afspelen. Alle fear based energy zal getransformeerd dienen te worden naar love based energy om door te kunnen groeien naar hogere dimensies. Als je de spiegelfunctie negeert en in verwijten blijft naar je twin dus niet inziet dat de ander pijnstukken triggert, dan is de kans groot dat je steeds weer in dezelfde cirkels met elkaar blijft draaien in plaats van dat het getransformeerd wordt.

2. De focus teveel op de twin hebben in plaats van op de eigen groei

Voortdurend bezig zijn met wat de twin wel of niet doet. Zoveel mogelijk informatie verzamelen over de twin via social media, vrienden, familie of collega’s van de twin. Je afvragen wat hij/zij doet, of hij/zij wel aan jou denkt. Alles lezen wat los en vastzit over twins in de hoop daar antwoorden te vinden, mediums raadplegen om informatie over je twin in te winnen en waar hij/zij staat in het proces. Where attention goes, energy flows dus energie die op de ander is gericht gaat ten koste van je eigen proces en ontwikkeling.

In het begin van het proces lijkt het niet aan je twin denken en niet met hem/haar bezig zijn een onmogelijke opgave. Na activatie van de zielsdelen kun je vaak niet anders dan 24 uur per dag met je twin bezig zijn en dit heeft ook een functie. Als je nog in deze situatie zit, blijf dan vooral lief voor jezelf en accepteer dat de situatie is zoals hij is. Verzetten ertegen kost veel energie en zal niets opleveren. Weet dat gaandeweg het proces het makkelijker wordt om je aandacht op iets te brengen dan op je twin.

3. Geen vertrouwen hebben in het proces/de ziel

Alles is perfect zoals het is en is zoals het moet zijn anders was de situatie wel anders. Alles wordt volledig geleid; van de momenten dat je elkaar moet zien tot de tijd die tussen triggers zit zodat je alles kunt verwerken. Niets is toeval.

4. De relatie zien als een 3d relatie

De relatie met je twin is een Goddelijke connectie en lijkt in niets op de relaties die we kennen in 3d. Het gaat om het leren van onvoorwaardelijke liefde, kiezen vanuit vrijheid, volledige autonomie, gelijkwaardigheid, balans en eenheid.

5. Geloven wat de ander zegt

Als je contact met je twin hebt in 3d en er nog veel fear based energy speelt tussen jullie beiden dan is het gedrag van beide twins niet representatief. Je kunt elkaar niet geloven omdat er dingen gezegd worden uit angst, pijn of verdriet en wat er gezegd wordt steeds wisselt en/of tegenstijdig is. Maar ook je eigen gedachten kun je niet vertrouwen omdat deze ook voortkomen uit verwonde energie. Bij een twinrelatie geldt met name dat niet alles wat je ziet of hoort waar is.

6. Met je ego besluiten het proces te willen stoppen

Koorden willen verbreken, de deur dicht willen gooien naar je twin, denken dat je ermee op kunt houden en uit het proces kunt stappen. Het is allemaal zinloos. Je zit in een proces samen en het zal net zolang doorgaan tot je in balans bent. Ook al zitten er soms jaren tussen.

7. Bang zijn voor afwijzing en daarmee over je grenzen gaan

Het belangrijkste in dit proces is de ontwikkeling van eigenliefde en kunnen kiezen voor jezelf (is ook kiezen voor je twin want je bent één). Laat je niet als deurmat gebruiken en spreek dingen uit die je dwars zitten. Tolereer geen ongewenst gedrag uit angst dat je je twin kwijtraakt. Je hoeft ook niet meteen te reageren als hij/zij contact opneemt, je mag je tijd nemen. Wat je ook doet, geen van beiden kan het ooit fout doen.

8. Denken dat je je twin nodig hebt om gelukkig te zijn en/of vervulling te vinden in je leven

Als hij/zij maar voor me kiest dan zal het net weer zo worden als vroeger toen ik zo gelukkig was. Ik ben hier voor een missie, dan pas ben ik belangrijk, dan kan ik doen waarvoor ik hier ben. Het proces is erop gericht dat je leert alles uit jezelf te halen dus ook je geluk.

9. Liegen, manipuleren, zielig doen, dwingen, de wijze uithangen

Alle acties naar je twin die niet gebaseerd zijn op (eigen)liefde zullen een averechts effect hebben en de twin alleen maar verder wegduwen.

10. Fear based energy niet kunnen onderscheiden van intuïtie

Soms heb je de neiging om opeens een bericht te sturen wat dan de schijn heeft dat het intuïtie is die “geleid” is terwijl het nog steeds gebaseerd is op een pijnstuk dat is aangeraakt. Doen wat je voelt is niet altijd de beste raad zoals denken dat je je uitspreekt maar dit eigenlijk doet om toch een reactie uit te lokken. Het ego kent hele geniepige wegen om zichzelf te laten gelden. Gaandeweg het proces zul je merken dat in balans komen eigenlijk een ‘inner job’ is en dat acties naar je twin bijna altijd voortkomen uit ego. De zielsdelen weten op een hogere dimensie namelijk alles dus vraag je altijd af wat je wilt bereiken met acties in 3d en doe het alleen als je zeker weet dat het een actie uit pure liefde is zonder verwachtingen.

11. Wachten/verwachtingen hebben

Je leven stilzetten omdat je op je twin wacht. Met de wet van de aantrekking zul je wacht-energie aantrekken als je wacht-energie uitzendt. Ga door met je leven, ga relaties aan als ze op je pad komen en het goed voelt, maak keuzes gebaseerd op je eigen hartsverlangen en laat geen kansen schieten uit angst dat je daarmee iets verpest met je twin. Alles wordt volledig door de zielsdelen geleid en er zal daarom niets gebeuren wat in strijd is met jullie hoogste goed. Verwachtingen hebben naar je twin draaien altijd op teleurstelling uit omdat het in strijd is met de vrijheid. Vertrouwen hebben is iets anders dan verwachtingen hebben.

12. Bufferen

In je karmarelatie blijven tot je zeker weet dat je twin voor je kiest, andere relaties aangaan om je twin te vergeten of die dienen als reserve/back up voor als je twin niet voor je kiest en je toch een vorm van zekerheid wilt. Maar ook het tegengestelde is waar; weggaan uit je relatie omdat je denkt dat je twin dan ook wel loskomt uit zijn/haar relatie. Kies altijd voor wat het beste voor jezelf is, in welke situatie je de meeste groei kunt bereiken en onder welke omstandigheden je je meest authentieke zelf kan zijn.

13. Je niet realiseren dat je één bent

Het kan voelen alsof één partij het werk doet en de andere partij lekker in de oude situatie blijft hangen. Twins zijn één ziel en de samenwerking is misschien niet voelbaar in de lagere dimensies maar op een hogere dimensie weten de zielsdelen exact wat de ander doet en waar eenieder staat in het proces en is er perfecte samenwerking.

14. De karmapartner verwijten maken of in een negatief daglicht stellen

Ook partners en andere familieleden van de twins hebben zielscontracten en hun aandeel in het geheel en ook met hun hoogste goed wordt rekening gehouden. Verwijten maken of partners de schuld geven is denken in 3d afgescheidenheid terwijl we allemaal deel zijn van dezelfde Goddelijke bewustzijnsenergie en dus één zijn.

15. De energetische impact onderschatten

Onze energetische lichamen zijn vele malen groter dan ons fysieke lichaam, ook al kunnen we dat vaak niet waarnemen. Wat er zich op energetisch niveau afspeelt is daarom ook niet altijd duidelijk. Realiseer je dat je relatie met je twin ook vooral energetisch is en dat negatieve gedachten en acties kunnen zorgen voor energetische vervuiling tussen jou en je twin wat je (energetische) contact extra moeilijk kan maken. Ruim regelmatig je energievelden op door een hartmeditatie of door je te begeven in de natuur.

16. Vanuit ego reageren

Als je twin je heeft getriggerd dan is de eerste reactie er altijd eentje vanuit het ego. Leer te wachten tot de grootste storm aan emoties is verwerkt of in ieder geval is gaan liggen. Geef het over aan “boven” en vraag ze je te begeleiden wanneer en hoe je het beste kunt reageren.

17. Je proces vergelijken met anderen

Je afvragen waarom bepaalde stellen al wel in union zijn en jullie niet of waarom bepaalde twins het zoveel makkelijker lijken te hebben of een korter traject hebben. Ieder pad is uniek en er zijn ook heel veel mensen die zeggen twins te zijn maar in de praktijk bijvoorbeeld soulmates zijn. Je beschikt niet over alle informatie en kunt het gehele plaatje niet zien dus vergelijken heeft geen enkele zin.

18. Je niet realiseren dat alles binnen een poep en een scheet kan veranderen

Niets is zo weerbarstig als een twinproces. De situatie kan van het ene op het andere moment totaal veranderen. Er kan opeens weer liefdevol contact zijn na een lange stilte maar je kunt ook opeens in een kortere of langere separatie komen die je niet had voorzien.

19. Separatie niet als geschenk zien

De meeste groei die je doormaakt in je proces is als er een separatie is. Ik weet dat het soms niet als zodanig voelt maar achteraf bekeken zul je merken dat je enorme stappen kunt maken in je heling en transformatie op het moment dat je je eigen pad loopt en er geen contact is met je twin.

20. Denken dat je gek bent/ je spirituele ervaringen niet vertrouwen

Het twinproces kent hele bijzondere en unieke ervaringen die in niets lijken wat je gewend bent/was in andere relaties. Je kunt opeens contact maken met de Goddelijke wereld bijvoorbeeld, krijgt misschien helderziende of helderhorende eigenschappen, je voelt je twin op afstand en kan telepathisch contact met hem/haar maken, je hebt allerlei eenheidservaringen, kleuren kunnen helderder worden na contact, je kunt astrale seks met elkaar hebben of voelen wanneer je twin seks met een ander heeft, het voelt opeens alsof je thuis bent gekomen bij jezelf, je hebt allerlei kleine en grote synchroniciteiten, etc. Weet dat je niet gek bent geworden en dat dit soort ervaringen onderdeel zijn van het proces. Twijfel nooit aan jezelf.

Veel warme liefde en een dikke knuffel,

Esther