Basisbehoeften

Een van de tips uit de begeleidingsmails van Mireille Mettes

Basisbehoeften kan je alleen zelf aanvullen!
In het Handboek dat ik schreef over de MIR-Methode schreef ik over de Basisbehoeften: “Alles wat we ooit gemist hebben als kind aan basisbehoeften, kan het lichaam zelf weer aanvullen.” Denk aan:
Aanmoediging, Aanraking, Acceptatie, Begrip, Bevestiging, Bewondering, Eerbied, Erkenning, Geborgenheid, Geruststelling, Gehoord worden, Gezien worden, Goedkeuring, Intimiteit, Liefde, Passie, Respect, Structuur, Troost, Veiligheid, Verantwoordelijkheid, Vergeving, Vertrouwen, Volledige toewijding, Vrijheid, Waardering, Waarheid, Warmte, Zelfheling en Zorg.

Net als voedingsstoffen blijkt het lichaam in staat te zijn om het gemis aan bijvoorbeeld Waardering, aan Bewondering, Begrip en Aanmoediging, weer aan te vullen. Dit geeft een diepe innerlijke vrede, want je hoeft niet langer te zoeken naar de Waardering van anderen, maar die in jezelf vinden.

Het meest storende van deze onvervulde basisbehoeften is dat ze onvervulbaar zijn door anderen. Jij bent de enige die ze kan aanvullen!”
Door het aaien van de MIR-Methode, werk je systematisch bij Stap 7 aan het eindelijk voltooien van je basisbehoeften, waardoor je in jezelf een emotioneel stabiele basis maakt, oftewel Zelfliefde en Zelfvertrouwen ten diepste gaat ervaren.

Veel geluk!

Mireille Mettes

Kijk ook even bij http://www.mirmethode.nl/nieuws/  en dan even scrollen naar de Onderwerpen artikelen waar je de MIR methode nog meer voor kan gebruiken.

Elke zin 3x opzeggen
MIR-Methode
Voor meer info http://www.mirmethode.nl/

Instructievideo http://www.mirmethode.nl/video/