Als ik leef vanuit mijn hart

Als ik jou wil veranderen, hou ik niet van jou.
Als ik jou nodig heb, is dat geen liefde.
Als ik van jou verlang dat jij bij mij bent, ben ik een dictator.

Ware liefde laat jou helemaal jezelf zijn.

Als jij en ik veel van elkaar houden, leidt de liefde ons naar elkaar toe op de manier die bij jou en mij past. Dan stroomt de liefde vanzelf, en die stroom van liefde verbindt jou en mij.

Als ik bang ben voor de toekomst, is dat door het verleden. Dan ben ik weg uit dít moment. Ik weet niet wat de toekomst mij brengt, dus dan is het onzinnig om er bang voor de te zijn.

Als ik vast blijf zitten in lastige herinneringen van het verleden, is dat eveneens onzinning (maar wel heel normaal). Het verleden is voorbij. Ik kan de gebeurtenissen uit mijn verleden niet veranderen. Het enige dat ik kan doen is NU, NU en NU besluiten om met een vrije en onbezwaarde geest in het leven te gaan staan. Die keuze heb ik, en meer kan ik niet doen.

Dus ik kies er voor om alle lastige gedachten en gevoelens die met het verleden te maken hebben, los te laten. Ik mag van mijzelf NU geestelijk VRIJ zijn. Dat gun ik mijzelf.

Als ik van mijzelf houd, ben ik nooit boos op mijzelf. Ik aanvaard mijzelf, mijn gedachtes, mijn gevoelens en mijn daden. Ik vind mijzelf goed genoeg, en ik hoef niets te bewijzen, te bereiken of te presteren. Ik spiegel mijzelf niet aan anderen. Zij zijn helemaal goed, en ik ben helemaal goed.

Als ik de lat alsmaar hoger leg voor mijzelf, houd ik niet van mijzelf. Als ik echter vanuit mijn hart en mijn bezieling wil leren, ervaren, bereiken, presteren en groeien, houd ik wel van mijzelf. Dan handel ik vanuit liefde.
Als ik van mijzelf houd, zorg ik echter ook voor genoeg rust, stilte, ontspanning en reflectie in mijn leven. Dan zorg ik voor een gezonde balans tussen inspanning en ontspanning.

Als ik enkel mijn eigen geneugtes en vertier najaag, leef ik vanuit mijn ego. De kwaliteit van mijn leven neemt toe als ik mij verbind met wat andere mensen nodig hebben en met wat de wereld nodig heeft. Ik leef voor mijzelf én ik leef voor anderen.
Als ik leef vanuit mijn hart , ben ik per definitie verbonden met het grote geheel. Dan zorgen mijn hartsenergieën er voor dat ik liefdevol verbonden ben met wat er in de ander leeft. De wereld heeft behoefte aan mijn talenten en mijn bezieling, en dus mag ik mijn licht in de wereld laten schijnen.

Als ik leef in overeenstemming met mijn geweten, kietel ik mijn ziel. Als ik echter ontrouw ben aan mijn diepste waarheid, folter ik mijn ziel. Omdat ik van het leven houd, van de ander houd, en van mijzelf houd, leef ik in “liefde” en “waarheid”, wat mij dat ook brengt of kost.

Kan de ander niet in “liefde” en “waarheid” leven, waardoor wij niet matchen, dan zal ik de ander blijven respecteren en liefhebben , maar dan ga ik door met mijn eigen leven.

Als ik verbonden ben met de natuur, word ik kalm en tevreden. Dan zie ik vol verwondering de pracht van Gods schepping. De schoonheid van het leven maakt mij dan blij en vrolijk. En omdat ik van het leven houd, zorg ik er voor dat ik met regelmaat in de natuur ben. Het licht, het leven, de kleuren & geuren, de elementen, de seizoenen, de uniciteit van ieder levend wezen, het leven en de dood; …ik zie het, ik voel en ervaar het, en ik geniet. Als ik mij realiseer dat ik “natuur” ben, en dat ik met de natuur verbonden ben en dus met de natuur wil leven, geef ik mijzelf een groot cadeau.

Als ik mij realiseer dat mijn leven een groot geschenk is, en als ik mij realiseer dat ik van mijn leven een groot kunstwerk kán en mág maken, maakt dat besef mij blij. Ik ben de schepper van mijn leven, en ik ben de mede-schepper van de wereld waarin ik leef.

Als ik in verbinding leef met Gods schepping, en als ik mij realiseer dat mijn leven een bijdrage levert aan het grote geheel, en dat mijn leven waardevol en zinvol is omdat ik er een waardevolle en zinvolle invulling aan geef, jubelt mijn hart. Dan leef ik in liefde, en dan leef ik in verbinding met alles dat puur, zuiver, liefdevol, rechtvaardig, sociaal, duurzaam, vredig, respectvol en verbindend is.

Als ik op deze manier leef, ben ik gelukkig. En als ik op deze manier leef, draag ik automatisch mijn kleine steentje bij aan de betere wereld.

hart

Wil jij ook meer vanuit jouw hart leven? Kijk dan eens bij http://www.hartscommunicatie.nl/ wat Aart van Wijk voor jou kan betekenen.

AART VAN WIJK
Aart van Wijk is hartscommunicator, liefdesbrenger, inspirator in geestelijk welzijn en vergroter van innerlijk leiderschap. Tevens is hij schrijver / dichter.

Aart begeleidt mensen van:
* Angst naar liefde
* Strijd naar vrede
* Denken naar weten
* Hoofd naar hart

Het unieke talent van Aart is dat hij de harten van andere mensen opent, en dat hij hen vervolgens vanuit hun hart laat spreken en handelen, zowel privé als zakelijk. Daardoor ontstaan liefde, verbinding, zingeving, bezieling, visie en daadkracht.

HARTSCOMMUNICATIE.NL
Kijk op http://www.hartscommunicatie.nl/ voor zijn coaching, workshops en retraites. Met Hartscommunicatie.nl richt Aart zich op de volgende thema’s:

* Liefde & relaties & het hartsbewustzijn
* Verbinding * verbonden zijn & intimiteit
* Zingeving & essentie & bezield werken
* Innerlijke groei & transformatie & geestelijke heling
* Zakelijk leiderschap & visieontwikkeling & de wereld in balans

DE BRON VAN LIEFDE
Aart verzorgt zijn coaching, workshops en retraites in “De bron van liefde”, een magische plek, midden in de natuur, ten zuiden van Utrecht. Kijk voor meer info op: http://debronvanliefde.simpsite.nl

BOEKEN
Aart zijn nieuwe dichtbundel “De vrouw in mij” is nu exclusief te bestellen bij Uitgeverij Bewust Zijn
via de volgende link: http://bit.ly/UBZ_dvim
In de dichtbundel “Dáár is liefde” zijn 68 werken over de liefde en het hartsbewustzijn opgenomen.
Zie ook: http://uitgeverijbewust-zijn.nl/boeken/daar-is-liefde/
“Het nieuwe boek van God” gaat over de diepste werking van het menselijk bewustzijn.
Zie ook: http://uitgeverijbewust-zijn.nl/bo…/het-nieuwe-boek-van-god/

FACEBOOK & YOUTUBE
Aart post dagelijks gedichten en blogs op Facebook. Daar heeft hij inmiddels ruim 9.000 volgers. Ook post Aart videoblogs via zijn Youtubekanaal.