Affirmaties

http://www.palaysia.com/affirmatie/

Negen gouden regels om affirmaties optimaal te benutten.

Affirmaties zijn positieve zinnetjes die je regelmatig herhaalt en die jou helpen in dagelijkse situaties. Je gebruikt deze affirmaties dan ook om een doel te bereiken of een overtuiging te veranderen. Door regelmatig een affirmatie te herhalen, ben je bezig om jouw onderbewustzijn te programmeren. Je zal merken dat je gemakkelijker angsten kunt loslaten, dat je voorspoed kunt aantrekken en dat je positiever over jezelf gaat denken. Het is belangrijk de affirmaties regelmatig te herhalen. Geef speciale aandacht aan de volgende zaken:

Tips om een affirmatie succesvol te maken. Ik zeg tips maar eigenlijk zijn het de tools om affirmaties te laten slagen en om te leren manifesteren:

1. Spreek de affirmatie hardop en met liefde uit. Geluid is een belangrijke energie waar we mee kunnen werken. Voeg dus geluid aan een gedachte toe door de affirmatie hardop te zeggen. Doordat je een wens in het universum weg legt is het belangrijk dat je dit met respect doet. Spreek je woorden met liefde uit en er zal met liefde naar je geluisterd worden.

2. Probeer te voelen wat je wilt manifesteren. Door te voelen wat je wilt bereiken versterk je de affirmatie enorm. Dit is niet gemakkelijk maar zeker de moeite waard om te proberen. Als je iets voelt wat er nog niet is dan is het veel dichterbij dan als je het niet voelt. Gewoon proberen.

3. Visualiseer dat je wat je wenst al bereikt hebt. Visualiseren is een enorm sterke kracht bij het manifesteren. Dus als je een affirmatie uit spreekt, zie dan voor je dat het gebeurt, dat het er al is. Ook los van de affirmaties is het heel behulpzaan om te `dagdromen in beelden` dat jou wens al waarheid is.

4. Richt je op één wens/doel. Er zijn tegenwoordig zoveel keuzes dat het lastig is om je te concentreren op één wens of doel. Toch is dat heel belangrijk. Alle aandacht gaat dan daar naar toe en jij kunt jezelf beter focussen en raakt de energie niet versnippert.

In 1984 publiceerde Louise Hay `You can heal your life`, een gids om gedachten en overtuigingen te veranderen. Zij is heel beroemd geworden door haar vooruitstrevende werk met affirmaties.

Louise Hay affirmations

5. Schrijf de affirmatie/doel op. Je mag je visie of doel uitschrijven, doe dit dan wel in de tegenwoordige tijd. Alsof het al werkelijkheid is. Als je een nieuwe woning nodig hebt schrijf dan een kaartje naar jezelf, gefeliciteerd met de nieuwe woning…..wees creatief. Plak de affirmaties op je koelkast zodat je er voortdurend aan herinnerd wordt.

6. Wat je `nodig` hebt is belangrijker dan `willen`. Als je meer rijkdom wilt terwijl je het al heel goed hebt kun je jezelf afvragen of dit wel op deze manier gaat lukken. Als je om meer geld vraagt alleen om mooie dingen te kopen werkt het waarschijnlijk niet, als je geld vraagt omdat je dit nodig hebt om arme mensen te helpen dan is de kans van slagen vele malen groter.

7. Geloof in wat je wilt veranderen. Als je een affirmatie zegt, maar diep van binnen iets anders gelooft zal het langer duren voordat je iets bereikt. Als je bv voorspoed wenst terwijl je een leven van teleurstellingen achter de rug hebt is het nog wel eens moeilijk om er ook daadwerkelijk in te geloven. Probeer deze negatieve gevoelens dus los te laten.

8. Zet door, geef niet op. Ook al lukt het niet in het begin en lijkt het niet te werken, zet door en geef niet op. Blijf je affirmaties uitspreken. Als je kleine positieve zaken ziet veranderen, eis dan onmiddellijk je macht op en aanvaard dat je hebt deelgenomen aan de co –creatie van deze gebeurtenis.

Je kunt natuurlijk ook gewoon niet klaar zijn voor een bepaalde verandering, dan kan het ook lang duren. Elke kleine positieve verandering op weg naar echte veranderingen mag je dan welkom omarmen.

9. Dank. Zeg altijd dank voor de geschenken. Bedank degene waarmee jij je identificeert, dit kan God zijn, de Engelen, Opgestegen Meesters, Moeder Maria, Vishnu, etc. Het is heel belangrijk dat je dit doet, hiermee houdt je het wiel van dankbaarheid en energie in beweging.

Als het je lukt om deze regels in de praktijk te gebruiken is de kans veel groter dat je affirmaties optimaal kunt benutten. Zo kun je jouw leven veranderen.